A venit la interviu cu mâinile murdare și pentru asta a primit un loc de muncă!

Un mecanic auto nu își putea găsi loc de muncă. În cele din urmă, după câteva săptămâni de căutări, bărbatul a găsit un post vacant care era numai bun pentru el. Mecanicul a trimis CV-ul, iar peste câteva zile a fost invitat la interviu.

Pentru că a muncit 20 de ani la un singur angajator, bărbatul era foarte emoționat înainte de interviu. În noapte dinaintea interviului nu a închis un ochi și a ieșit din casă cu două ore mai devreme ca să nu întârzie – îmbrăcat la patru ace, parfumat și pieptănat, cum se cuvine unui adevărat domn.

În timp ce aștepta primul autobuz, a observat un bărbat mai în vârstă, căruia i s-a stricat mașina chiar lângă stație. Mecanicului i s-a făcut milă de el și i-a venit în ajutor. Peste o oră mașina era gata. Și costumul lui era gata – sacoul și mâinile erau pline de lubrifiant.

Bătrânul, foarte recunoscător, a întrebat cum poate să-i mulțumească și s-a întins după bani. Dar mecanicul i-a mulțumit și i-a spus că a făcut-o din suflet. Și că trebuia să plece la un interviu, dar, probabil, nu mai e cazul pentru că e plin de lubrifiant și a mai și întârziat.

Bătrânul i-a spus să meargă cu orice preț. “E firesc ca un mecanic să aibă mâinile murdare”, l-a încurajat bătrânul. “Sunt sigur că va fi bine.”

Bărbatul a decis să meargă la interviu. În hol erau câțiva candidați. Și ei îmbrăcați la patru ace. Dar mult mai tineri și mai hotărâți decât el. Iar pe deasupra – curați. Însă cu toții plecau dezamăgiți, unul după altul. Singura consolare era că și patronul a întârziat. Într-un final, a ajuns rândul lui.

Mecanicul a deschis sfios ușa. La masă îl aștepta acel bătrân pe care l-a ajutat dimineața. Dar acum purta un costum frumos și elegant.

“Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați atât de mult. Există niște formalități ce trebuie respectate. Nu puteam să îi alung. Am înțeles că sunteți persoana pe care o caut încă de dimineață. Dar trebuia să discut și cu restul candidaților măcar din politețe. Mă bucur mult să vă văd aici. De luni vă aștept la salon“, a spus el.

Citește și: Bătrânețea demnă se ține pe acești 3 piloni: Iată ce am învățat la 60 de ani!