A rămas fără picioare! Tânărul a cucerit muntele Elbrus în mâini!

Rămas fără picioare în timpul prăbușirii cazărmii de lângă orașul Omsk, Rustam Nabiev, a reușit pe 12 septembrie să urce pe cel mai înalt vârf al Rusiei – Muntele Elbrus (5642 metri). El a anunțat acest lucru pe rețelele sociale.
„Sunt în viață și am slăbit aproximativ 6 kg”, a scris el.

Rustam a plecat spre munte pe 1 septembrie. În tot acest timp, se desfășura procesul de aclimatizare, apoi ascensiunea a trebuit amânată cu câteva zile din cauza apariției unei furtuni în munți. În timpul uneia dintre excursiile de familiarizare pe terenul de munte, grupul cu care urma să asalteze înălțimea sa întâlnit cu un alpinist profesionist, care a spus că Rustam nu ar trebui să urce, deoarece este foarte periculos.

În plus, la fața locului s-a dovedit că planul inițial nu era bun. Rustam plănuia să urce cu o sanie, însă ea mergea prost chiar și pe o suprafață plană. El putea să urce cu sania, doar dacă cineva o împingea din spate. Prin urmare, s-a decis că va cuceri vârful în mâini, agățându-se de zăpadă și gheață cu un piolet.
„Emoțiile mă copleșesc”, a scris el, promițând că va spune detaliile puțin mai târziu, când s-a odihnit.

Rustam Nabiev s-a numărat printre 18 soldați supraviețuitori în timpul prăbușirii cazărmii din Omsk în 2015. În timpul anului în care a fost la spital, a suferit 16 operații, inclusiv amputarea piciorului. După externare, s-a alăturat echipei de hochei sanie Phoenix de lângă Moscova, unde a fost până la sfârșitul anului 2018. Blogul lui Rustam Nabiev pe Instagram are astăzi peste 700 de mii de abonați.