A muncit 20 de ani în străinătate ca să-și ajute copiii: Iată ce a primit în schimb…

În ultima vreme, auzim tot mai multe povești de viață când ambii sau unul dintre părinți și-a sacrificat propriul destin de dragul copiilor. De cele mai multe ori sunt povești cu final nefericit: fie copilul nu a apreciat sacrificiul și efortul părinților, fie el nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor lor.

Din fericire, nu e cazul Teresitei Alcanzare, din Filipine, care a muncit 20 de ani în Hong Kong de dragul copiilor săi. Teresita a lucrat două decenii ca menajeră, iar toate economiile le transfera celor 7 copii ai săi, în Filipine.

20 de ani mai târziu, când a venit timpul să se întoarcă acasă, feciorul mai mare a întâlnit-o la aeroport. Dar copiii nu au dus-o acasă, ci i-au organizat un tur prin Asia de Sud-Est. Copiii sunt atât de recunoscători și apreciază atât de mult efortul mamei lor, încât i-au promis că nu va mai trebui să muncească măcar o singură zi în viața ei. Aceștia au făcut economii, așa încât banii rămași să îi ajungă mamei pentru o viață liniștită până la adânci bătrâneți.

Acum două decenii, familia lor era în pragul sărăciei. Teresita a fost nevoită să plece la muncă în Hong Kong. Acolo menajerele au salarii mari, dar muncesc de luni până duminică, fără vacanțe. Teresita avea dreptul la o pauză de 3-4 zile pe an.

Ea visa să le asigure copiilor săi dreptul la o educație și o viață mai bună. Timp de 20 de ani, femeia nu a plecat niciodată în vacanță și nu și-a cumpărat nimic pentru sine. Dar spune că nu regretă nimic, deoarece feciorul mai mare a devenit inginer-șef la o companie de construcții și toți ceilalți copii au primit o educație de calitate și urmează să devină profesori, contabili, programatori, instalatori, asistente medicale și moașe.

Copiii sunt foarte recunoscători și vor să îi asigure mamei o bătrânețe decentă, pentru că a meritat acest lucru cu vârf și îndesat. Feciorul mai mare, Hans, a preluat povara financiară pe umerii proprii și și-a dat cuvântul că mama lui nu va mai munci niciodată.

Citește și: De ce nu știm să ne iubim părinții? 8 lucruri pentru care trebuie să-i mulțumim mamei în fiecare zi!