9 dovezi clare, ce demonstrează că germanii nu vor trăi ca toți ceilalți

Germanii sunt un popor foarte controversat. Ei sunt renumiți prin cultura lor de conducere în trafic, dragostea față de animale, loialitatea față de glumele copiilor, dar îi supără pe străini cu birocrație, lipsă de ospitalitate și atitudine de respect față de oamenii care stau în cozi sau în vacanță. Pe scurt, modul lor de viață nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Noi am făcut o analiză a particularităților vieții oamenilor din Germania și a obiceiurilor lor, dintre care multe ar fi bine să le adoptăm – oricât de ciudate ar fi la prima vedere.

1.Pe drumuri, totul este reglementat de indicatoare.
Nu există un loc pe o șosea din Germania, unde să nu existe niciun indicator rutier. Nu așa ca în unele țări, unde indicatoare nu sunt, sau pot fi amplasate greșit.

2. Aici la nivel de stat se luptă pentru aerul curat, folosind doar mașini ecologice și care nu emană atât de mult gaze de eșapament. Numărul „6” înseamnă că utilajul este ecologic. În urmă cu câțiva ani, numărul „4” era „cel mai mare”, dar criteriile se schimbă, tehnologia merge mai departe.

Această numerotare poate fi văzută pe parbrizul fiecărei mașini germane. Dacă nu există un număr, atunci se atribuie automat cea mai mică categorie: astfel de mașini nu au voie să intre în zonele centrale din multe orașe.

3. Nemții sunt foarte răbdători, mai ales la volan

În ciuda ambuteiajelor din trafic, nimeni nu va încerca să intre pe o altă bandă dacă merge puțin mai repede. Dar, dacă încercați să faceți virarea, ei vă vor lăsa să treceți și nici măcar nu vă vor claxona.

4. Respectul față de animale, nevoile lor, sănătatea și chiar fericirea lor este o normă socială

Germania a devenit primul stat din lume în care drepturile animalelor au fost protejate de Constituție din 2002. Germanii încearcă să trateze animalele ca pe o ființă umană. Interzicerea copiilor de a face zgomot în grădina zoologică, deoarece leul doarme, nu testează cosmetice și produse chimice de uz casnic pe animale sau oprește definitiv utilizarea animalelor în circ – acestea sunt realitățile Germaniei moderne.

5. În ceea ce privește animalele de companie, acestea au voie să fie duse la magazine, centre comerciale. Principalul lucru este că animalul să fie în lesă

Într-o cafenea sau bar, chelnerul va aduce cu amabilitate un castron cu apă pentru câine. Unii angajatori permit angajaților să își aducă animalele de companie la birou. Și în unele zile, copiii își pot duce prietenii cu patru picioare la grădiniță. Apropo, în unele spitale, câinilor le este permis să-și viziteze stăpânii.

6. Câini sunt educați aici

Marea majoritate a câinilor se comportă decent și nu acordă atenție trecătorilor. Există, de asemenea, câini tineri activi, care nu au reușit încă să învețe regulile și să absoarbă comportamentul german – proprietarii lor roșesc întotdeauna și își cer scuze pentru ei.

7. Nu este obișnuit să se lase un singur animal în casă

Germanii au expresia „Fiecare creatură într-o pereche”  și cred că un animal de companie se plictisește acasă, are nevoie de un prieten, așa că primesc mai multe pisici, sau câini, sau iepuri deodată.

8. Dacă mergi în vizită la prieteni germani, este mai bine să mănâncați acasă
Pentru sărbătorile aniversare, pot pune pe masă macaroane cu salată de cartofi sau bere și chipsuri. La nemți, puteți veni la așa-numita Abrissparty – o petrecere cu ocazia mutării într-un alt apartament, la care vă invită cu aproape o lună înainte, și găsiți acolo mult alcool și nu o firimitură de mâncare.

9. Există reguli de conduită în coada la supermarket

Dacă vă aflați în fața casierului cu un coș plin de cumpărături și o persoană cu 1-2 produse în mâini, atunci este primit ca să treceți înainte. De obicei, un rând întreg de oameni se aliniază în spatele lui, pentru a nu aștepta până când  veți achita uriașul coș de cumpărături.