8 imagini surprinzătoare cu leuțul care nu poate adormi fără pătura sa, chiar și după ce a crescut.

Când angajații unui centru de reabilitare a animalelor sălbatice din Texas ( Texas Wildlife Rehabilitation Coalition) l-au descoperit pe micuțul Lambert în anul 2014, acesta arăta mai degrabă ca un cățeluș obișnuit, decât ca un leu viguros și neînfricat. Cumpărat ilegal și iresponsabil de către o familie de rând, care nu mai avea bani (și factură morală) să-l întrețină, leuțul avea nevoie disperat de ajutor. Prin urmare, angajații centrului de reabilitare au fost nespus de fericiți să-l salveze, oferindu-i toate condițiile necesare pentru dezvoltarea integrală a acestuia.

“Foștii săi proprietari l-au achiziționat ilegal pe piața tenebră și-l țineau în calitate de animal de companie pentru copiii lor. Atenție – din motiv că aceștia își doreau un animăluț care să semene cu leuțul Simba din celebrul film de animație lansat de Walt Disney. Părinții au crezut eronat că vor fi în stare să-l întrețină, dar s-au înșelat amarnic, când au realizat câtă hrană consumă și cât de feroce poate fi acest animal. Atunci, au decis să-și recunoască vina și să-l dea pe mâna organizației noastre. Desigur, am fost nespus de bucuroși să-l preluăm”, afirmă Angela Culver, directoarea centrului.

“Foștii proprietari ne-au dezvăluit că Lambert dormea pe canapea alături de bunicul copiilor și din acest motiv nu putea adormi în cușca pe care i-am rezervat-o aici. ”

“Din fericire, ne-am dat seama rapid cum putem soluționa această problemă și i-am așternut o pătură într-unul din colțuri. Lambert s-a ghemuit pe acea bucată moale de pânză și a adormit aproape imediat. De atunci, îi oferim întotdeauna una.”

Acum, Lambert are doi anișori și trăiește în continuare pe teritoriul centrului, fiindcă nu e în stare să supraviețuiască în condiții sălbatice.

“I-am alocat o suprafață de 650 de metri pătrați, cu baricade și alte instalații ca să poată alerga, sări sau sta la umbră, precum și o zonă cu piscină unde îi place în mod deosebit să se joace”, adaugă directoarea organizației.

“Deși nu mai e un copil, Lambert în continuare doarme cu pătura sa îndrăgită”.

Oare nu e simpatic?