7 Lucruri impresionante care îți vor demonstra că Olanda este o țară a viitorului!

Olanda este o țară nemaipomenită, cunoscută datorită proiectelor sale ambițioase și impresionante. Iată cel puțin 7 dovezi, că toate statele ar trebui să ia exemplu de la această țară!

1.Olanda este unica țară din lume, în care nu există animale fără stăpân. 

Recent a fost confirmat în mod oficial că în Olanda nu au mai rămas pisici și câini abandonați. Autoritățile au relizat acest lucru, fără a le dăuna. Animalele au propriile drepturi și persoanele care le maltratează sau le abandonează sunt pedepsite destul de aspru.

2.În Olanda au apărut piste pentru bicicliști și autostrăzi cu baterii solare. 

Proiectul numit SolaRoad a apărut ca rezultat al eforturilor comune depuse de guvern, industria privată și universități. Prima parte a pistei a fost deschisă în 2015. Lungimea acesteia este de doar 100 de metri, însă acest lucru este deja un progres imens pentru drumurile viitorului. Energia solară generată de drum este folosită pentru iluminarea străzilor, alimentarea automobilelor mecanice și electrice.

3.Stațiile de alimentare electrice se află la fiecare 50 de metri. 

Autoritățile olandeze au instalat stații de alimentare electrice care sunt foarte importante pentru cetățenii care folosesc mașinile de nouă generație.

4.În Olanda există un oraș în care nimeni nu folosește mașini.

Orașul Hauten a fost recunoscut ca fiind cel mai sigur loc din lume. La începutul anilor 1980, 4000 de locuitori ai orașului au luat decizia strategică de a stimula utilizarea bicicletelor de către locuitorii orașului, dezobișnuindu-i treptat pe aceștia să utilizeze automobilele.

5.Autoritățile țării introduc o interdicție treptată privind utilizarea vehiculelor cu carburanți. 

În doar 9 ani, către anul 2025, guvernul olandez intenționează să interzică mașinile cu diesel și benzină. În plus, Țările de Jos au eliminat taxele pentru mașinile personale cu surse alternative de combustibil, astfel acestea au devenit mult mai ieftine.

6.În această țară, datorită lipsei de condamnați se închid închisorile. 

În Olanda s-a redus considerabil nivelul de criminalitate. Din 2009, din cauza lipsei infractorilor, au fost închise 19 închisori. Potrivit celor mai recente date, în țară există doar 163 de infractori la 100 000 de locuitori, ce este în jumătate mai puțin decât în Brazilia.

7.În Olanda există ecoducte: niște poduri speciale pentru animalele sălbatice. 

Încă una din misiunile importante ale autorităților olandeze este protecția animalelor sălbatice. Pentru ca acestea să poată traversa autostrăzile fără a-și pune viața în pericol, au fost construite câteva poduri speciale care să le permită să se deplaseze în siguranță.