7 cele mai neobișnuite fructe, pe care trebuie să le încercați

Proverbul „Nu tot ce sclipește este aur” funcționează și în direcția opusă. Acest lucru este valabil și pentru alimente și, în special, pentru fructe. Nu toate fructele care arată și chiar au miros respingător au același gust. Selecția noastră include cele mai ciudate și mai neobișnuite fructe, care merită încercate.

1.Inga comestibilă
Fructele comestibile Inga se mai numesc mazăre de zahăr sau fasole cremoasă. Arată ca păstăi mici înfășurate într-o pulpă albicioasă, asemănătoare bumbacului. Acestea sunt comasate într-o capsulă de 30 de centimetri. Fructele cresc în America Centrală și de Sud. Pulpa dulce, cu aromă de înghețată, cu miros de vanilie, se consumă de obicei crudă.

2. Asampaya
Această frumusețe este numită în diferite țări în felul său. Asampaya (sau „mărul de zahăr”) este similar cu un con mare sau ananas miniatural cu gust dulce-acrișor. Fructul poate fi maro sau galben. De asemenea, se face un condiment din pulpa fructului, un aditiv la deserturi, iar din coajă și tulpină se obține un excelent medicament pentru tuse.

3. Durian

Poate cea mai înșelătoare înfățișare: fruct cu „gustul lui Dumnezeu și mirosul diavolului”. Spini înfricoșători, iar mirosul cărnii putrede doboară, motiv pentru care fructele au fost chiar interzise în locurile publice din unele țări asiatice. Dar – o textură netedă, plăcută, care amintește de budincă. Și cel mai important – un gust bogat, cremos, similar cu vanilia sau cremă cu un amestec de fructe coapte: papaya, banană, ananas și mango. Durianul crește în pădurile tropicale din Asia de Sud-Est.

4. Rolliniya
Acest fruct arată ca o inimă galbenă imensă cu spini maro închis. Cea mai comună comparație de aromă este plăcinta cu bezea de lămâie. Cu toate acestea, are o notă de banane, ananas și nucă de cocos. Pulpa Rollinia a fost poreclită „muci” pentru consistența sa. Patria fructului este Brazilia, deși este comună în toate zonele tropicale din America de Sud, Mexic, chiar și Hawaii și Florida.

5. Icre de citrice

Un mic citrice miracol: coaja de lime în variante de culoare (roșu, verde, galben, negru, maro), formă alungită și pulpă sub formă de semințe de rodie, moale, umplut cu suc delicios. Datorită umpluturii sale neobișnuite, fructul este numit „icre de citrice”. Se taie la mijloc și se stoarce pur și simplu în gură. Gustul seamănă cu varul, doar mai puțin acid. Patria plantei este subtropicul Australiei – Queensland și New South Wales.

6. Mangostan
Uimitorul mangostan este acoperit cu o coajă închisă, cu o pulpă purpurie strălucitoare în interior, care este îndepărtată pentru a ajunge la principalul lucru – un miez alb comestibil. În exterior, arată ca usturoi curățat, dar are gustul unei combinații de citrice, struguri, căpșuni și piersici. Fructul este originar din Malaezia și Indonezia, dar acum poate fi găsit în multe zone tropicale, inclusiv în India și Australia. Cel mai ieftin mangostan se află în țările asiatice.

7. Lămâia-deget
O adevărată caracatiță de lămâie sau „mâna lui Buddha” așa cum le place să o numească în țările vorbitoare de limbă engleză. În forma sa brută, citronul nu este comestibil: fructele sunt folosite ca condimente, uscate pentru ceaiuri și cocktailuri.

Practic, fructele sunt folosite pentru decorarea meselor festive sau pentru aromarea camerelor și a lucrurilor. India este considerată locul de naștere al fructului. Călugării din secolul al XIV-lea l-au adus în China și de acolo în insulele Japoniei.