10 locuri ireal de frumoase. Trebuie vizitate măcar odată în viață!

Anul trecut, aproximativ 3,8 miliarde de persoane au călătorit undeva. Aceasta înseamnă că fiecare al doilea locuitor ai planetei s-a deplasat într-o locație nouă.

Cel mai des oamenii călătoresc în cele mai banale locuri, unde a fost văzut totul din toate unghiurile posibile cu mult timp înainte în fotografii.

Am selectat pentru tine 10 locuri neobișnuite despre care poate nu ai auzit.

# 1 – Podul de Aur în Da Nang, Vietnam

Podul de Aur și-a deschis ușile pentru public în iunie 2018. Se pare că acesta este un element extras dintr-un tablou suprarealist. Două mâini uriașe care țin podul. A fost nevoie de aproximativ un an pentru a construi acest loc, pe care fiecare ar trebui să-l viziteze cel puțin o dată în viață.

# 2 – Parcul Național Forestier Zhangjiajie, China

Această pădure este primul parc natural înregistrat oficial în China, amplasat în provincia Hunan. Specificul acestui parc sunt vârfurile abrupte, care arată ca fiind peisajele dintr-un film fantastic. Datorită climatului subtropical tipic Asiei, călduros iarna și răcoros vara, este o destinație ideală pentru călătorii, care o poți vizita în orice moment al anului. 98% din teritoriu este acoperit cu vegetație și adăpostește peste 700 de specii de animale.

# 3 Beachy Head, Marea Britanie

Este o stâncă înaltă, cu un zid de un alb pur, deasupra norilor. Priveliștea stâncii este ceva la care aspiră mulți căutători de aventuri, deoarece este pur și simplu uimitoare și face acest loc interesant și neobișnuit.

# 4 Piscina naturală din Texas, SUA

Acest bazin spectaculos este rezultatul eroziunii naturale și distrugerii unui râu subteran care a fost format acum mii de ani. Este situat în rezervația naturală Hamilton. Un loc care atrage înotătorii care trăiesc în zonă sau care vizitează Austin vara pentru a se bucura de locul frumos.

# 5 Râul fermecat Hinatuan din Surigao do Sula, Filipine

Situat pe insula Mindanao din Filipine, râul Encantado de Hinatuan se varsă în Marea Filipine și în Oceanul Pacific. Culorile unice care apar în apele sale și adâncimea sa, unde există o depresiune adâncă la mijloc, care rămân încă neexplorate, au inspirat mulți localnici să creeze legende despre zânele magice care au dat apelor în aceste locuri tonurile de safir și jad.

#6 Nordul Baikalului, Rusia

La prima vedere, această imagine arată ca o sculptură de gheață spartă a unui lac înghețat. Când privești atent, îți dai seama că aceasta este una dintre cele mai frumoase priveliști pe care le-ai văzut vreodată în viața ta.
Lacul Baikal, situat în Siberia, este cel mai mare din lume și conține mai mult de 20% din apa dulce a planetei. Culoarea sa turcoaz creează nuanțe uimitoare atunci când îngheață iarna.
Deși mulți dintre noi am fost în străinătate, puțini au ajuns la Lacul Baikal. Dar în zadar!

# 7 Piscine naturale din Pamukkale, Turcia

Aceste terase și bazine transparente, care se aseamănă cu niște cascade de marmură, sunt situate în Pamukkale, Turcia. Apa din bazin este carbogazoasă, minerală și, datorită locației sale în regiunea Egee, își menține aceeași temperatură pe tot parcursul anului.

# 8 Peșteri de marmură ale lacului General Carrera, Patagonia din Chile

Aceste peșteri de marmură, situate în Anzii Patagoniști, sunt una dintre cele mai izolate comori naturale din lume. Se pare că cineva a intrat cu o perie și a început să picteze cu jad și turcoaz. Aceasta este o operă de artă pe care natura a creat-o acum peste 6.000 de ani. În timp, vântul și apa au „perfecționat” cu răbdare aceste peșteri.

# 9 Insulele Aleutiene din Alaska, SUA

Insulele Aleutiene sunt situate în partea de sud-vest din Alaska. Sunt printre cele mai frumoase și periculoase de vizitat pentru călători. Sunt pline de istorie. Acest teritoriu are 57 de vulcani activi, printre care au avut loc multe lupte pentru regiuni din timpul celui de-al doilea război mondial.

# 10 Vulcanul Brom în Java, Indonezia

La prima vedere, acest loc arată foarte pitoresc și calm, dar nu totul este atât de calm… Muntele Brom este situat în parcul național Brom-Tengger-Semeru și are singurul vulcan activ din Indonezia.