10 Locuri pe Pământ, unde accesul este interzis tuturor, chiar și celor mai bogați oameni!

Nu există nimic mai dorit decât ceea ce este interzis și astăzi îți vom arăta locurile interzise de pe planeta noastră, unde chiar și cei mai bogați oameni din lume nu pot ajunge. Buncăre, zone misterioase, insule întregi și laboratoare subterane – toate acestea provoacă un mare interes și sunt înconjurate de o mulțime de povești tulburătoare.

1.Insula Șerpilor

Situată în apele Oceanului Atlantic, insula Queimada Grande este foarte aproape de țărmurile Braziliei. Este locul, unde habitează una dintre cele mai periculoase specii de șerpi din lume – Bothrops insularis, a cărui mușcătură provoacă necroză imediată a țesuturilor.  Din acest motiv, pentru a salva flora și fauna locală, autoritățile au interzis vizitarea insulei, care este inclusă în lista celor mai periculoase locuri ale Pământului.

2.Rezerva globală de semințe

Un buncăr imens, care se află în Norvegia. Adâncimea lui ajunge până la 140 de metri, iar mijloacele de securitate sunt pur și simplu impresionante. Și nu în zadar, căci în interior sunt păstrate peste 1,5 milioane de mostre diferite de semințe de culturi agricole. Depozitul este creat în cazul unei eventuale apocalipse sau catastrofe serioase cu caracter global. Fiecare țară are propriul compartiment.

3.Mormântul lui Qin Shi Huangdi

Descoperit în anul 1974, mormântul împăratului Qin Shi Huangdi așa și nu a fost deschis. S-au găsit mulți activiști care s-au opus deschiderii acestuia, referindu-se la faptul că în timpul excavării, lucrurile care sunt neprețuite pentru știință și istorie pot fi distruse sau deteriorate.

4.Insula Surtsey

Aceasta se află în apropierea Islandei și s-a format în rezultatul erupțiilor a mai multor vulcani subacvatici. Există din anul 1963 și are o suprafață de 3 kilometri pătrați. Apariția lui a provocat un mare interes printre oamenii de știință din întreaga lume. Insula Surtsey este un model vizual care prezintă cum apărut viața pe planeta noastră, iar pentru a nu interfera cu acest proces, pentru străini intrarea este interzisă.

5.Zona 51

Până în anul 2013, guvernul Statelor Unite nega cu strictețe orice fapte și zvonuri legate de o anumită zonă 51, argumentând că în țara lor nu există nimic asemănător. La moment, aceasta este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane de pe planetă. Aceasta este situată la 135 kilometri de Las Vegas și reprezintă locul ideal pentru inițierea și experimentarea diferitor tipuri de avioane, vectori purtători și sisteme de arme.

6.Insula Santinelei de Nord

Aceasta este situată la țărmurile Indiei și este închisă din cauza aborigenilor care locuiesc aici. Până acum, aceștia încă nu au fost atinși de civilizație. Populația este supusă riscurilor unor potențiale boli infecțioase la care nu au imunitate, respectiv și a violenței din partea intrușilor, de aceea guvernul indian a decis să nu se implice în viața tribului. Chiar și atunci când insula a fost inundată în urma unui tsunami și de pe continent au fost trimise elicoptere pentru a le acorda ajutor, aborigenii le-au atacat cu o ploaie de săgeți, fapt ce doar a întărit poziția de a nu interveni în viața lor.

7.Peștera din Lascaux

Un fenomen natural unic, situat pe teritoriul Franței. Pe pereții din peșteră se află desene neobișnuite și irepetabile, care au peste 17 mii de ani. O perioadă îndelungată, peștera a fost un loc excelent pentru excursii, însă după un timp picturile au început să dispară. S-a stabilit, că motivul ar fi dioxidul de carbon expirat de om, astfel peștera a fost închisă pentru vizite.

8.Insula Morgan

La țărmurile Carolinei de Sud există un loc destul de periculos și acesta este insula Morgan. Aici locuiesc peste 5 mii de maimuțe de aceeași specie. Acestea au ajuns aici cu ajutorul oamenilor din Puerto – Rico, și dacă inițial unele erau infectate cu herpes, acum fiecare primat este purtător de această boală. Oamenilor le este strict interzis să apară pe această insulă, deoarece pot fi contaminați.

9.Arhiva secretă a Vaticanului

Papa de la Roma deține o nenumărată colecție de literatură, care intră în arhiva sa privată, situată în interiorul zidurilor Vaticanului. Lungimea rafturilor este de 90 de kilometri. Potrivit informațiilor, care nu pot fi confirmate din păcate, aproximativ jumătate din cărți și materiale sunt colecții de literatură ocultă din întreaga lume.

10.Insula Niihau

Încă din anul 1864, insula a trecut în posesia familiei Robinson care a decis să închidă accesul vizitatorilor pentru a păstra intacte vestigiile culturii indigene precum și cadrul natural sălbatic. Aici nu există internet, servicii de telefonie, șosele, mașini și nici magazine. Electricitatea este produsă de panouri solare. Rudele care au părăsit insula se pot întoarce doar dacă sunt invitate.