10 exemple, care demonstrează cum producătorii au înșelat în timp, clienții

În economie, există situații în care un producător reduce volumul, cantitatea sau greutatea unui produs, dar lasă prețul neschimbat. Și o face atât de inteligent încât doar cei mai atenți cumpărători vor observa diferența. Ți se pare nedrept? Internauții nu ezită să scrie despre astfel de cazuri în mod public, iar această colecție enumeră cele mai izbitoare exemple de economisire.

1.Anul trecut, cineva de pe Reddit a observat că pachetul etichetat „Mai mare este pachetul, mai multe pot fi savurate”, acesta are la fel de mult nachos ca cel obișnuit. „Vinde aerul”, a glumit cineva în comentarii.
2. În 2016, fanii Pringles au observat că chipsurile lor preferate se micșorau. În plus, unii au observat că ambalajul în sine se micșora, ceea ce face mai greu pentru unii să ajungă la rumegușul de chips. Compania a explicat acest lucru prin faptul că producția a fost mutată din Statele Unite în Malaezia.
3. În 2016, Toblerone a anunțat că designul legendar al ciocolatelor lor se va schimba: distanța dintre „munți” va fi mai mare, ceea ce înseamnă că ciocolata va fi cu 10% mai mică, dar prețul va rămâne același. Publicul a fost nemulțumit și doi ani mai târziu, compania a revenit la vechiul design. Din păcate, prețurile pentru batonul de ciocolată trebuiau crescute.
4. Pyrex este renumit pentru producția de sticlă refractară. Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani, vasele au început să explodeze din cauza supra-încălzirii. S-a dovedit că producătorul a trecut la un ingredient mai ieftin, din cauza căruia sticla se sparge mai puțin când este scăpată, dar este vulnerabilă la șocul termic.
5. Anul trecut, un bărbat pe nume William Knight a dat peste un baton de MARS din 1996, într-p cutie veche de acasă. Bărbatul l-a comparat cu unul modern și a fost surprins de cât de mult s-au schimbat”.
6. Se pare că lungimea rulourilor de hârtie igienică s-a micșorat de mult. A fost odată, dimensiunea standard a unei role de hârtie igienicăde aproximativ 11,5 cm (4,5×4,5 inci). Majoritatea rulourilor sunt acum mai scurte cu jumătate de inch (1,3 cm) decât erau înainte.
7. Biscuiții Oreo cu umplutură dublă au slăbit semnificativ în ultimii ani – 435 grame în loc de 470 – dar prețul a rămas același.
8. Multe batoane de ciocolată au scăzut în dimensiuni de-a lungul anilor, dar prețul nu s-a schimbat. De exemplu, Twix este acum cu 14% mai mic decât înainte. Se pare că în 2012 au decis că nu ar trebui să existe mai mult de 250 de calorii într-un baton și, în acest sens, dimensiunea multor produse ale companiei a scăzut.
9.Unele pachete de Lays au mai puțini rulouri de cartofi decât altele. Greutatea unui pachet de chipsuri de cartofi Family Size obișnuite este de 283,5 g, dar chipsurile cu arome diferite de aceeași dimensiune cântăresc deja 269,3 g, deși prețurile sunt aceleași. Diferența este de aproximativ 5-6 bucăți.
10. Consumatorii au început să observe că, în timp, mulți producători de cereale pentru micul dejun au redus numărul de cereale dintr-un pachet, dar au continuat să le vândă la același preț. Multe companii au început pur și simplu să facă deja cutii, astfel încât la prima vedere diferența nu a fost atât de vizibilă.