10 chestii curioase și neștiute despre Islanda. Această țară este complet diferită, de restul lumii!

Numele țării, Islanda sugerează că climatul de aici nu este nicidecum sudic și cald. Exact asta și atrage lumea: este ca și Regina Zăpezii, care are un aspect rece și pătrunzător, care permite să fie admirată. Acolo puteți urmări la nesfârșit: cascade, roci interminabile, vulcani, plaje cu nisip negru și multe luni din an se poate vedea aurora boreală. Toate acestea fac din Islanda o țară dintr-o viață paralelă, în care toată lumea visează să ajungă pentru a fi surprinși de ceva nou.

Ei bine, noi credem că visele nu numai că trebuie să se împlinească, ci și să fie hrănite pentru a nu pierde motivația. Acum este cel mai bun moment pentru a începe să economisiți bani pentru o călătorie în Islanda și apoi să mergeți și să vedeți frumusețea cu ochii voștri. Cu siguranță merită.

„Sora mea a închiriat un apartament în nordul Islandei, de Crăciun. Aceasta este vederea din fereastra ei ”

În Islanda nu au existat emisiuni de televiziune până în 1987.

Islandezii, care s-au născut înainte de 1987, fac glume precum că cel mai probabil moment a fost conceput joi. Secretul este că joi a fost declarată zi de comunicare, astfel încât oamenii să își acorde mai multă atenție unul altuia. Prin urmare, la acel moment, singurul canal al țării a oprit complet transmisia.

Islandezii au un analog al „House-2”. Și oamenilor nu le este rușine să spună că urmăresc emisiunea în fiecare seară. La urma urmei, rolurile principale sunt luate decele mai drăguțe pisici.

Plaja cu nisip negru din Islanda

“În Islanda, puteți trimite o scrisoare fără adresă, dar cu o hartă desenată pe spatele plicului și va ajunge  la destinație.”

Laguna Albastră: izvoare geotermale care s-au deschis doar turiștilor în anii 1990

Islandezii sunt norocoși: pot vedea aurora boreală 8 luni pe an.

„Există locuri în Islanda în care puteți sta în același timp pe plăcile tectonice nord-americane și eurasiatice. Această scindare a fost cauzată de un cutremur. ”

“Islanda nu vrea să se ocupe de nedumerirea oamenilor și cred că este minunat.”

Râuri glaciare islandeze