Desertul japonez „Strop de ploaie” care a cucerit întreaga lume: se topește literalmente în gură !

Acest desert japonez unic, translucid și cu conținut scăzut de calorii, a câștigat popularitate în întreaga lume.

A primit numele „Strop de ploaie” datorită aspectului său. Desertul arată ca o picătură mare de ploaie nu numai ca aspect, ci și ca gust. Când muști din el, se dizolvă literalmente în gură, ca și cum ai bea apă. Desertul este foarte delicat și își poate păstra forma doar 20-30 de minute.

Cea mai timpurie formă a acestei minunății a fost un desert popular mochi japonez numit shingen mochi. În mod tradițional, acestea sunt prăjituri de orez populare din Yamanashi, Japonia. Ele sunt făcute din făină de orez lipicioasă și zahăr. Au o textură moale și o consistență vâscoasă. Mai târziu, făina de orez a fost înlocuită cu apă proaspătă de izvor.

Versiunea modernă a desertului constă din două ingrediente: apă minerală și agar-agar. Agarul este o substanță asemănătoare gelatinei care este derivată din alge. Este folosit în mod obișnuit în deserturile asiatice, în special în cele care au o consistență de jeleu. În mod normal, deserturile pe bază de agar au o textură de jeleu oarecum mai fermă.

Prăjitura în sine nu are gust. Dar atunci când este combinată cu făină de soia prăjită (kinako) și sirop de zahăr negru (kuromitsu), capătă dulceață și textură.

Rezultatul final este un fel de mâncare răcoritoare. Acest desert este foarte popular în Japonia deoarece aproape că nu conține calorii. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de mizu shingen mochi, care înseamnă literalmente „ prăjitură din apă ”.

Ingrediente:

– 550 ml de apă minerală;

– 10 grame de pudră de agar;

– 65 grame de zahăr alb;

–  sirop de zahăr brun (kuromitsu);

– făină de soia;

Mod de preparare:

1. Adaugă pudra de agar-agar și apa într-o cratiță mică și gătește-o la foc mediu. Odată ce apa ajunge la starea de fierbere, continuă să fierbi amestecul la foc mic,  până când pulberea de agar-agar se dizolvă complet în apă. Acest lucru va dura aproximativ cinci minute.

2. Se toarnă amestecul în formă. Se pune la frigider și se lasă acolo cel puțin 1-2 ore.

3. Odată ce s-a întărit, scoateți picătura din formă și servește desertul japonez cu un strop de pudră kinako și un strop de kuromitsu.

Notă:

1. Pentru a te bucura pe deplin de acest desert, asigură-te că îl servești și îl consumi în 30 de minute de la scoaterea prăjiturii din frigider deoarece se va topi după aceea.

2. Poți să o pregătești în avans și să o păstrezi la frigider. Cu toate acestea, cel mai bine este să-l consumi în 3 zile.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !