Zodiacul celtic al arborilor: Ce spune arborele tău despre tine?

Druizii celți erau foarte avansați din punct de vedere spiritual. Ei trăiau în comuniune cu natura și erau atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor. În scurt timp, druizii au observat că oamenii dezvoltă anumite calități în funcție de perioada în care s-au născut.

Totodată, druizii aveau cunoștințe avansate despre ciclurile Pământului și cultivau o venerație deosebită față de copaci. Toate acestea s-au cristalizat într-un sistem de semne zodiacale, bazat pe calendarul lor, care avea 13 luni. Fiecărei luni îi corespune un arbore, care are o energie unică. Hai să vedem ce spune arborele tău despre tine.

Mesteacăn (24 decembrie – 20 ianuarie) 

Dacă te-ai născut sub semnul mesteacănului, înseamnă că ești o persoană perseverentă, ambițioasă și consecventă, capabilă să îi mobilizeze pe restul la acțiune. Întotdeauna cauți ceva mai bun, ești săritor la nevoie și devotat celor dragi.

Nativii din zodia mesteacăn sunt puternici, rezistenți și cumpătați. Ei știu să-și stabilească și să-și vadă foarte clar scopurile, sunt buni familiști și au un potențial personal nemaipomenit. Mesteacănului îi place să fie util și să facă lumea mai bună.

Scoruș (21 ianuarie – 17 februarie)

Cei născuți sub semnul zodiacal al scorușului sunt înzestrați cu o minte vizionară și au idealuri foarte înalte. Gândurile lor sunt atât de creative și originale, încât mulți le pot interpreta greșit. Temperamentul lor calm ascunde convingeri puternice și idei înflăcărate. Această pasiune interioară le oferă puterea de a merge mai departe.

Nativii din zodia scoruș sunt cei care schimbă încetul cu încetul lumea. Mai devreme sau mai târziu, ideile vizionare ale lor sunt înțelese de restul. Ei sunt predispuși spre comunicare, se împart lejer cu ideile lor, dar sunt mai reticenți când vine vorba de viața personală.

Frasin (18 februarie – 17 martie)

Nativii din zodia frasin sunt visători și nonconformiști. Ei au o putere creativă și creatoare de neimaginat. Din această cauză, deseori sunt neînțeleși și se simt singuri. Frasinii au un caracter dual, plin de îndoieli și dispoziție versatilă. Întotdeauna se află în căutare de răspunsuri și inspirație.

Arta, poezia, știința și teologia sunt domeniile care îi interesează cel mai mult. Unii îi consideră singuratici și ascetici, dar adevărul e că toată energia lor e consumată de artă și de creație. Cei născuți sub acest semn zodiacal au un suflet generos, cred în compasiune și spiritualitate, dar știu să dea dovadă de pragmatism.

Arin (18 martie – 14 aprilie)

Cei născuți în zodia arinului sunt persoane puternice, care nu caută căi ușoare și cu mult entuziasm își croiesc propria cale. Ei sunt charismatici, sociabili, se înțeleg bine cu toată lumea, stăpânesc psihologia inversă și pot manipula excelent cu alte persoane. Cu toate acestea, ei preferă să-și rezolve problemele de sine stătător, pentru că au o încredere de nestrămutat în propria persoană.

Arinii sunt persoane neobosite și neliniștite. Ei sunt siguri de sine, iar energia interioară a lor nu se epuizează niciodată. Dacă se întâmplă să cadă de 9 ori, de 10 ori se ridică. Nativii acestei zodii sunt niște oportuniști autentici.

Salcie (15 aprilie – 12 mai)

Cei care s-au născut sub semnul salciei au o inteligență nativă nemaipomenită și o intuiție foarte dezvoltată. Ei simt intențiile și sentimentele reale ale celor care îi înconjoară. Din acest motiv, salciile au foarte puțini prieteni.

Nativii din zodia salcie sunt persoane realiste, reci și distante. În schimb sunt foarte loiale, calde și iubitoare cu cei pe care i-au acceptat în viața lor. Dacă salcia este prietenoasă cu tine, înseamnă că ești un om sincer, corect și deschis. Salciile în mod conștient își dedică viața celor dragi și societății.

Păducel (13 mai – 9 iunie)

Nativii acestui semn sunt persoane inovatoare, care simt bine pulsul societății și se adaptează cu ușurință la orice condiții. Deși, în aparență, ei duc o viață obișnuită, în sufletul lor arde o pasiune creatoare inepuizabilă.

Ei sunt persoane cu viziuni largi, care gândesc în afara cutiei, sunt curioși din fire și îi pot mobiliza pe restul la acțiune, deși, preferă să o facă de sine stătător. Păduceii sunt buni strategi, buni negociatori și buni generatori de idei. Ai un simț sănătos al umorului și se înțeleg de minune cu toată lumea.

Stejar (10 iunie – 7 iulie)

Persoanele născute sub acest semn zodiacal sunt foarte puternice, rezistente și stabile din punct de vedere emoțional. Nici nu putea să fie altfel. Stejarii sunt ambasadorii înțelepciunii, devotamentului și adevărului. Dar, trebuie să știi că sunt lipsiți de discreție. Dacă au ceva de spus, o spun așa cum este.

Ei sunt siguri de sine, emană încredere și sunt niște optimiști incurabili. Nativii din zodia stejar tind spre stabilitate materială, spirituală și emoțională. Ei sunt generoși, dar nu-ți vor permite să te folosești de bunătatea și generozitatea lor.

Laur (8 iulie – 4 august)

Persoanele născute sub acest semn zodiacal au un aer aristocratic, sunt foarte pragmatice și caută cu orice preț să obțină cât mai multă putere. Ele acceptă cu drag orice provocări, sunt tari de înger și nu cedează în fața nimănui. Din toate zodiile – laurul are cea mai compactă personalitate – lipsită de excese și contradicții. Ei știu foarte bine ce vor și știu cum să obțină acest lucru.

Nativii din zodia laur sunt tradiționaliști și apărători ai vechiului sistem de valori. Ei au o minte ordonată, ageră și neliniștită. Laurii nu se liniștesc nici măcar atunci când își ating scopul propus.

Alun (5 august – 1 septembrie)

Dacă te-ai născut sub semnul alunului, înseamnă că ești o persoană foarte inteligentă, organizată și rațională. Alunul are o inteligență nativă dezvoltată și capacități intelectuale deosebite. Pe parcursul vieții, la inteligență se adaugă aptitudini sociale și organizatorice. Nativii acestei zodii sunt organizatori înnăscuți, care adoră controlul, dar știu să îi facă pe ceilalți să se simtă bine.

Ei se află mereu în căutare de lucruri noi și nu ezită să cucerească noi și noi domenii, dorind să poată dezlega toate misterele și întrebările legate de absolut orice. Țelul lor nu este de a ieși în evidență, ci de a inspira, de a se împărtăși cu abilitățile și cunoștințele lor și de a crește nivelul celor din jur.

Vița-de-vie (2 septembrie – 29 septembrie)

Cei născuți sub semnul zodiacal al viței-de-vie au un caracter schimbător și imprevizibil. Ei sunt plini de contradicții și întotdeauna sunt indeciși. Slăbiciunea lor constă în dezechilibrul acestui semn (ceea ce se întâmplă cu balanța din zodiacul clasic). Din această cauză, vița-de-vie are nevoie de sprijin și înțelegere din partea celor dragi. Numai atunci când se simte iubită, ea este în stare să ia decizii corecte.

Nativii din această zodie sunt romantici, creativi și visători. Ei sunt buni la arte, au un simț estetic dezvoltat și un rafinament înnăscut. Totodată, ei sunt dificil de cunoscut și de înțeles cu adevărat.

Iederă (30 septembrie – 27 octombrie)

Nativii din zodia iederă pot depăși orice obstacol datorită energiei și vitalității nemaipomenite cu care au fost înzestrați. Cei născuți sub acest semn zodiacal au o minte ascuțită și își controlează bine emoțiile, dar punctul lor forte rămân aptitudinile sociale. Ei sunt în stare să farmece pe toată lumea și să îi facă pe toți să se simtă bine.

Iedera are un temperament viu și artistic. Ea este foarte generoasă și are o credință de nestrămutat în oameni și umanitate. Nativii din zodia iederă se pot lăuda cu un nivel înalt de empatie, inteligență emoțională dezvoltată și un șarm înnăscut.

Stuf (28 octombrie – 24 noiembrie)

Persoanele născute sub acest semn zodiacal au o sete nepotolită de cunoaștere, o puternică prezență personală și sunt ancorați la un sistem bine definit de valori. Ei sunt promotorii adevărului, sincerității și naturaleței. Nu tolerează falsul și minciuna. Au o atitudine ostilă față de cei din jur, dar sunt săritori la nevoie.

Stuful are un simț al dreptății bine dezvoltat și e gata să-și sacrifice interesele proprii pentru a rămâne cu demnitatea curată.

Soc negru (25 noiembrie – 23 decembrie)

Nativii din zodia soc negru iubesc libertatea, călătoriile și aventurile. Vorbim de persoane extravertite, deschise, impulsive, cu o poftă nepotolită de viață. Ei au o neliniște înnăscută și o curiozitate ce nu poate fi satisfăcută.

Cu toate că unii îi consideră frivoli și neserioși, nativii din zodia soc au viziuni complexe de viață. Ei sunt bogați din punct de vedere spiritual, iar scopul lor în viață este plăcerea. Ce poate fi mai înțelept decât asta?

Citește și: Ce spune zodia despre personalitatea ta: Portretul fiecărui semn zodiacal!