Ușoare pentru copii, complicate pentru adulți! 5 probleme de logică care îți vor da bătăi de cap!

Săptămâna trecută am publicat un articol cu 3 teste de logică cu bețe de chibrit, care ți-au pus la încercare perspicacitatea. Și pentru că toată lumea și-a dorit o continuare, astăzi am pregătit pentru tine 5 probleme noi de acest tip.

Mai mult decât atât, acesta sunt mai complicate decât cele de data trecută. Dacă atunci trebuia să obții o egalitate, astăzi va trebui să-ți testezi nu doar puterea de concentrare, ci și gândirea abstractă, creând diverse construcții geometrice.

Nu uita să te împarți cu răspunsurile pe care le-ai obținut în comentarii!

Exerciții de logică cu chibrituri

Problema Nr.1

Mută un chibrit pentru a obține o egalitate.

Răspuns: Mutând un singur chibrit, poți transforma cifra 9 în 3, iar minusul în plus, în așa fel ca să obții următoarea egalitate: 3 + 5 = 8. Simplu, nu? A fost un exercițiu de încălzire.

Problema Nr.2

Scoate 2 chibrituri, în așa fel ca să rămână 4 pătrate egale.

Răspuns: Scoate al doilea chibrit de pe linia verticală din stânga și al doilea chibrit de pe linia orizontală de la baza pătratului.

Problema Nr.3

Mută 3 chibrituri, astfel încât să obții 3 pătrate egale.

Răspuns: Mută cele 2 chibrituri care se află pe primul nivel (cel mai aproape de bază) direct pe al doilea nivel, formând trei pătrate egale pe un singur nivel. Apoi, ia al doilea chibrit de pe linia orizontală de la baza nivelului 2 și mută-l pe al 3 nivel, astfel încât vei obține un pătrat pe nivelul 3 și două pătrate pe nivelul 2.

Citește și: 10 exerciții logice cu chibrituri pentru dezvoltarea inteligenței

Problema Nr.4

Scoate 3 chibrituri, în așa fel ca să rămână doar 3 triunghiuri.

Răspuns: Ai 2 triunghi mici, cuprinse în interiorul figurii, fără să aibă margini în afară. Demontează oricare din cele 2 triunghiuri, și vei obține 3 triunghiuri de mărimi diferite.

Problema Nr.5

Scoate 5 chibrituri, în așa fel ca să rămână 5 triunghiuri egale.

Răspuns: Scoate toate cele 4 chibrituri diagonale de pe nivelul 2 și al doilea chibrit de pe linia orizontală de la baza figurii.

Citește și: Cât de bun ești la mate? Mută un singur chibrit așa încât egalitatea să fie corectă

Bonus: Scrie răspunsul obținut la această problemă în comentarii!