Top 10 mini-seriale fascinante, pe care le poți privi într-o seară

Dacă nu vrei să riști, devenind dependent de un serial de 12 sezoane și privind nopți la rând, cu riscul să adormi a doua zi pe masa de lucru, atunci această selecție este pentru tine.

1. The Lost Room (2006) – Camera disparută (3 episoade)

In anii 1960, erau inca sute de camere de motel, de-a lungul Rutei 66, de la Chicago pana in L.A. si inapoi. Nici una dintre ele nu se deosebea de alta, pana intr-o zi cand anumite evenimente, mai bizare au avut loc in motelul Sunshine, transformand comunul in necunoscut. Camera 10 a motelului Sunshine si continutul ei – o foarfeca, un pieptene si asa mai departe – au obtinut in acea zi proprietati unice si inexplicabile, transformandu-le din acel moment in obiecte indestructibile.

2. The Crimson Petal and the White (2011) – Patimă și inocență (4 episoade)

Povestea unei prostituate din Londra – Sugar care crede că poate să aibă o viață mai bună alături de un aristocrat înstărit.

3. Mildred Pierce (2011) – 5 episoade

Miniseria HBO MILDRED PIERCE, cu Kate Winslet în rolul principal, dă viață memorabilului personaj creat de James M. Cain în romanul omonim din 1941. Această dramă în cinci părți spune povestea unei femei independente, proaspăt divorțată, ce se chinuie să-și facă un viitor pentru sine și familia sa în timpul Marii Depresiuni.

4. Parade’s End (2012) – Ultima paradă (5 episoade)

Cele cinci episoade ale miniseriei spun povestea unui triunghi amoros care ia nastere in conservatoarea societate britanica de la inceputul secolului XX. In 1908 aristocratul Cristopher Tietjens se casatoreste cu Sylvia Satterwhite, deja insarcinata, in conditiile in care se banuia ca tatal copilului ar fi Gerald Drake. Patru ani mai tarziu, Sylvia, deja plictisita de sotul ei, il paraseste pentru noul admirator Potty Perowne.

5. Olive Kitteridge (2014)- 4 episoade

Povestea se desfășoară de-a lungul a 25 de ani și se concentrează pe Olive, profesoară de matematică la gimnaziu, și pe relația ei cu soțul Henry, farmacistul cu inimă mare al orașului, cu fiul lor Christopher, care are mereu ceva de zis despre cum îl dădăcește mama lui, și cu alți membri ai comunității lor.

6. Houdini (2014) – 2 episoade

Această miniserie în două părți urmărește povestea epică a lui Harry Houdini în timp ce devine primul superstar american, cunoscut în toată lumea. De la începuturile umile de la circ la spectacolele cu casa închisă, imigrantul est european Ehrich Weiss a devenit faimos în lumea întreagă ca Houdini. Adrien Brody este Marele Harry Houdini. El găsește faima, se implică în acțiuni de spionaj, se luptă cu spiritualiștii și îi întâlnește pe cei mai importanți oameni din lume.

7. The Night Manager (2016) – Managerul nopţii (6 episoade)

Mini-seria urmărește aventurile lui Jonathan Price, un soldat britanic ce devine managerul de noapte al unui hotel luxos. Pine ajunge astfel să o întâlnească pe Sophie, de origine franco-arabă, o cunoscută a lui Richard Onslow Roper, un dealer de arme care a activat pe piața neagră de armament și a câștigat astfel o avere colosală.

8. 11.22.63 (2016) – 8 episoade

În centrul atenţiei este Jake Epping (James Franco), un profesor de liceu proaspăt divorţat care are parte de o surpriză de proporţii când se duce la diner-ul său preferat, unde amicul său Al (Chris Cooper) face cei mai buni şi cei mai ieftini burgeri. Doar că Al lipseşte doar câteva minute şi când revine pare îmbătrânit şi în pragul morţii.

9. The Night Of (2016) – În acea noapte (8 episoade)

Un serial ce analizează complexitățile unui caz de crimă din New York. Povestea urmărește investigația poliției, demersurile legale, sistemul de justiție și purgatoriul numit Rikers Island, unde acuzatul își așteaptă procesul.

10. Patrick Melrose (2018) – (5 episoade)

Această miniserie prezintă povestea lui Patrick Melrose, care provine dintr-o familie privilegiată, dar care a avut o copilărie traumatizantă, urmată de abuz de substanțe și, în cele din urmă, de recuperare. Patrick Melrose face o critică a clasei britanice bogate în timp ce urmărește odiseea înfiorătoare a personajului principal interpretat de Benedict Cumberbatch.

Informații și fotografii despre filme preluate de pe cinemagia.ro