Testul care îți arată cât de atent ești la detalii: Ai doar 10 încercări!

Omul contemporan e foarte grăbit și își trăiește viața pe pilot automat. Cercetările arată că din cauza ritmului accelerat al vieții cotidiene, omul modern își pierde capacitatea de atenție și puterea de concentrare.

Studiile au demonstrat că în ultimii 20 de ani, capacitatea de observație și puterea de concentrare a studenților a scăzut cu 7%. În mare parte, acest lucru se explică din cauza mediului virtual, care este foarte dinamic și ne bombardează cu informații laconice – texte, video, imagini etc. Cu alte cuvinte, cu idei cât mai scurte și cât mai simpliste.

Care sunt cele mai populare rețele de socializare ale momentului? Instagram (imagini+postări scurte) și TikTok (videouri scurte, de 10-15 secunde). Tendințele sunt îngrijorătoare și cine știe ce surprize ne rezervă viitorul.

Dar până atunci, îți propunem să-ți testezi viteza de reacție și puterea de concentrare. Iată un test de atenție din 10 etape propus studenților de la Universitatea din Riga. Ai la dispoziție 15 secunde pentru fiecare imagine. Scorul mediu înregistrat de studenți a fost 6.72 din 10, ceea ce înseamnă că au fost persoane care s-au descurcat doar cu 2-3 imagini.

#1. Găsește foca ascunsă printre urșii polari!

#2. Găsește cifra 3 ascunsă printre cercuri!

#3. Găsește zebra până va fi mâncată de tigri!

#4. Găsește o buburuză ascunsă printre ciuperci, cerbi și căprioare.

#4. Găsește un hipopotam drăgălaș ascuns printre purceluși.

#6. La una din case lipsește ușa de la intrare.

#7. Printre zecile de clovni s-a strecurat un urs și un ursuleț de pluș.

#8. Găsești o stea care diferă de celelalte (are foarte multe colțuri).

#9. Găsește un trandafir ascuns printre melci.

#10. Găsește două japoneze ascunse printre europence.

Sperăm că te-ai descurcat ușor și ai obținut un scor mai bun decât studenții din Riga. Scrie scorul tău în comentarii, dar până atunci, îți propunem să-ți testezi și abilitățile cognitive. Am pregătit pentru tine o problemă foarte grea, pe care doar oamenii cu gândire abstractă o pot rezolva.

Citește și: Cât de ascuțită e mintea ta? Problema pe care doar oamenii cu gândire abstractă o pot rezolva!