Testează-ți perspicacitatea: 8 din 10 nu reușesc să rezolve problema în primele 30 de secunde!

Încă din copilărie ador testele de logică cu bețe de chibrit, dar oare cui nu îi plac? Acestea îți pun la încercare perspicacitatea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție, mai ales atunci când ai cu cine să te întreci. Prin urmare, astăzi am pregătit pentru tine tocmai 3 probleme de logică de acest gen, pe care, în mod normal, ar trebui să le rezolvi în câte 30 de secunde, dar puțin cui îi reușește. Hai să vedem dacă tu ești cel căruia îi va reuși!

Mută 2 chibrituri pentru a obține o egalitate!

Problema Nr.1 (Răspunsul îl găsești sub imagine)

La prima vedere, problema este dificilă, deoarece există câte 2 numere în dreapta și în stânga semnului de egalitate, dar dacă te gândești puțin, îți vei da seama că totul se rezolvă destul de ușor.

Dacă ai mai rezolvat probleme de această natură, știi bine că ea poate să aibă mai multe soluții. Primul lucru care îți vine în minte este să scapi de numărul 35. Cifra 3 poate fi transformată în 2, permutând un singur chibrit, iar cifra 5 poate fi transformată în 3.

Obținem 14 + 2 = 23-7. Astfel, în stânga și în dreapta obținem 16.

A doua soluție este atipică și poate chiar mai evidentă. Pur și simplu transformăm plusul (+) în semnul înmulțirii (x), mutând doar 2 chibrituri. În stânga și în dreapta obținem 28.

Citește și: Cât de bun ești la mate? Mută un singur chibrit așa încât egalitatea să fie corectă

Problema Nr.2 (Răspunsul îl găsești sub imagine)

Observăm din start că e vorba de operația de înmulțire, prin urmare, ar trebui să fie mai greu. Bineînțeles că nu. Prima idee e că 4×9 = 36, dar două mișcări sunt insuficiente pentru a obține o astfel de egalitate.

În schimb 5×9 = 45 sună mult mai plauzibil. Facem din primul 4 un 5. Un chibrit îl mutăm din cifra 4 propriu-zisă, iar celălalt din cifra 6, astfel încât 6 să se transforme în 5. Simplu, nu?

Citește și: O problemă interesantă de geometrie! Care este aria acestui cerc?

Problema Nr.3 (Răspunsul îl găsești sub imagine)

Aparent, problema e mai complicată, deoarece toate numerele sunt alcătuite din 2 cifre. În realitate este elementar de simplă (când știi din start răspunsurile). Din 23, facem 22. Din minus, facem plus, luând un chibrit din cifra 8. Iar cifra 8 o transformăm în 9.

Obținem 22 + 17 = 39.

Ai reușit să le rezolvi pe toate? Credem că da. Propune și copiilor tăi să încerce, la sigur vor avea un rezultat și mai bun!

Citește și: Crezi că ești bun la geometrie? Doar 2% din oameni pot să rezolve această problemă!