Tăietor de pâine, draperii teleghidate și alte 8 invenții demne de un leneș fără pereche!

Lenea este motorul progresului. De ce să folosești un cuțit, când ai un tăietor? De ce să te ridici din pat să vezi cine sună la ușă, când poți folosi un smartphone? De ce să chemi un taxi, când un algoritm o poate face pentru tine? Cel puțin asta e logica eroilor noștri de astăzi, care au dezvoltat niște produse de-a dreptul inovatoare, ce pot ușura viața fiecăruia din noi. Dar pe cât sunt de utile, pe atât de ușor ne putem descurca și fără ele.

Invenții neobișnuite

#1. Acest instrument este o adevărată comoară pentru persoanele de statură mică, deoarece cu ajutorul lui poți ajunge în locuri mai greu accesibile, uitând definitiv de scările incomode și scaunele așezate unul peste altul.

#2. Probabil te-ai confruntat cu situația când stai dimineața în pat și trăiești o adevărată idilă, pentru că în sfârșit e weekend și nu trebuie să te ridici nicăieri. Când brusc apare soarele și-ți dă planurile peste cap. Sau situația inversă, când e prea întuneric din cauza draperiilor, dar nu ai chef să te ridici. Iată soluția! Mecanismul este mai simplu decât pare la prima vedere.

#3. Te-ai instalat comod pe canapea ca să vizionezi un film, iar soțul ți-a preparat un ceai și nu ai unde pune cana? Nu te descuraja. De azi înainte nu mai trebuie să o ții în mână sau să te ridici de zece ori după ea.

#4. Acest suport pentru tablete și cărți te va ajuta să-ți menții sănătatea ochilor, deoarece poate fi adaptat în funcție de poziția și parametrii corpului tău, astfel încât să citești sub un unghi corect.

#5. Acest dispozitiv este dotat cu inteligență artificială și tehnologii de recunoaștere vocală, datorită cărora îți poate comanda un prânz, apela un taxi și controla diferite echipamente din casa ta.

#6. Tăietorul de pâine este mai sigur, mai eficient și lasă mai puține fărâmituri decât cuțitul obișnuit.

#7. Iar acest tăietor pentru cartofi nu numai taie ci și te ajută să-i distribui uniform pe tigaie.

#8. De ce să te ridici pentru a verifica cine sună la ușă, când poți face același lucru cu ajutorul unui smartphone? Mult mai comod din toate punctele de vedere și mai e și amuzant pe deasupra.

#9. Acest aparat neobișnuit poate îndeplini funcțiile unui frigider și a unui cuptor în același timp.

#10. Și nu în ultimul rând – o invenție pentru iubitorii de filme și seriale înainte de culcare.

Citește și: Sfidează logica și bunul simț: 10 invenții trăsnite pe care le poți întâlni doar în Japonia!