Sophie Marceau: „Uneori seamăn cu o plasă uzată, dar nu am de gând să-mi fac operații plastice”

Spre deosebire de alte actrițe, Sophie Marceau nu a recurs niciodată la serviciile chirurgilor esteticieni, chiar dacă are 53 de de ani.

Se știe că există 4 tipuri de îmbătrânire a feței. În cazul Sophiei, este vorba despre îmbătrânirea „obosită”. Acest tip de îmbătrânire se deosebște prin faptul că fața are puține riduri, însă tenul nu mai este atât de luminos, iar ovalul feței „curge” în jos. În acest fel, actrița arată obosită. Chiar și așa, Marceau nu intenționează să-și facă operații plastice. În plus, ea este și împotriva botoxului sau a altor proceduri invazive de întinerire. Ea preferă să se transforme în mod firesc și să nu facă experimente cu propria înfățișare.

Despre bătrânețe

În numeroase interviuri, Sophie a menționat că fiecare femeie decide cum să procedeze. Unele vor să-și amăgească anii. Înfățișarea poate fi schimbată, dar nu și organismul. Îmbătrânirea trebuie să fie acceptată ca un proces firesc.

Actrița se acceptă așa cum este și chiar a recunoscut că-i place modul în care îmbătrânește.

Secretul dispoziției bune 

Sophie Marceau spune că ajunge foarte rar să fie indispusă sau să se simtă prost. Totul datorită modului de viață sănătos pe care-l abordează. Actrița a dezvăluit și secretul dispoziției sale – zâmbetul, acesta o ajută să treacă peste toate.

Vedeta a mai recunoscut că obiceiul de a mânca sănătos l-a obținut datorită mamei sale, care a avut grijă ca ea să aibă o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și minerale încă de mică. La fel, i-a insuflat că somnul este foarte important pentru sănătate și frumusețe. De aceea, acum actrița mănâncă sănătos, doarme suficient, face sport și vizitează regulat cosmeticianul și hairstylistul.

Operațiile plastice nu intră în planurile sale de viitor.