Silueta ideală: Iată cum o văd femeile și cum o percep bărbații!

Interesant este faptul că femeile sunt mult mai critice față de sine în ceea ce privește aspectul. Primele complexe privind figura pot fi insuflate chiar de mamă sau cea mai bună prietenă. Desigur, acest lucru se întâmplă din intenții bune cu scopul de a ascunde defectele. Dar, în același timp, fetei îi sunt enumerate neajunsurile înfățișării ei.

Bărbații evaluează femeia nu pe părți ale corpului, ci ca imagine în ansamblu. Prin urmare, pentru ei, un dezavantaj poate fi considerată mai degrabă greutatea excesivă decât posteriorul mare sau pieptul plat. Ce înțeleg prin silueta ideală femeile și ce bărbații?

Idealul feminin

Femeile, mai ales cele sub vârsta de 30 de ani, sunt foarte influențate de modă și percep adesea figura prin prisma standardelor. Acum sunt la modă siluetele sportive, înalte, cu posterior rotunjit și bombat, ceea ce înseamnă că toată lumea încearcă să se concentreze pe atingerea unui astfel de ideal. Sânii prea mari sau lipsa taliei, posteriorul plat – vor fi considerate defecte evidente.

Până nu demult, cea mai frumoasă figură se considera cea de model: înaltă, de tip astenic, subțire, cu o diferență ușoară între piept, șolduri și talie, mai importante fiind considerate înălțimea și proporțiile. Cele mai mari dezavantaje erau considerate greutatea excesivă și formele voluptoase.

Idealul masculin

Idealul masculin nu se schimbă odată cu moda, ci este o impresie generală despre femeie. Dacă are tenul sănătos, proporții bune ale corpului, părul lung, față atrăgătoare, atunci atrage atenția jumătății masculine a umanității. Înălțimea, greutatea, mărimea pieptului nu sunt atât de importante pentru bărbați, precum impresia generală, feminitatea, aspectul plăcut și privirea fermecătoare.

În fotografia de mai jos este Kelly Brook, anul trecut, silueta ei a fost recunoscută ca fiind ideală potrivit celor mai mulți bărbați.

Un alt tip de siluetă care este pe gustul bărbaților este silueta clepsidră, când diferența dintre piept, talie și șolduri seamănă cu forma unui astfel de ceas de nisip.

Forme generoase sau tip astenic, statură înaltă sau mică – nu este atât de important pentru bărbați, însă prezența unei diferențe vizibile între talie, șolduri și piept chiar contează.