Și ele au sentimente: 10 animale amuzante, care s-au supărat pe stăpânii lor!

Oamenii de știință au demonstrat că și animalele au stări sufletești pe care știu să le exprime și să le recunoască. Mai mult, animalele deosebesc foarte limpede dispoziția oamenilor și știu să ne manipuleze. Asemenea altor oameni care se prefac supărați, animalele jonglează cu sentimentele noastre pentru a obține ceea ce le interesează cu adevărat. Iată 10 animale care s-au “supărat” rău pe stăpânii lor.

1. Ce poate fi mai amuzant decât o pisică supărată? Proprietarii de pisici știu cât de greu se liniștește un pisoi enervat. Felinele țin foarte mult la libertatea lor.

2. Iar dacă pisicile stârnesc zâmbete atunci când se supără, câinii, dimpotrivă, pot înduioșa chiar și cel mai meschin om.

3. Dar cât de meschin trebuie să fii ca să superi un iepure?

4. Să știi că și ieduții se supără câteodată. Mai ales când te joci cu alți ieduți.

5. Și nu uita de veverițe. Veverițele sunt un oaspete binevenit în parcurile noastre. Ele se adaptează rapid la viața urbană și profită din plin de generozitatea umană. Veverițele sunt animale șmechere și hazlii. Niciodată să nu superi o veveriță!

6. În ceea ce privește pisicile, ele și oamenii împart aceleași teritorii de mai bine de 9 milenii, când prima pufoșenie sălbatică a fost domesticită de om. Între timp, cea mai mică dintre feline s-a transformat într-un tovarăș de nădejde al omului și într-un bun manipulator.

7. Și măgărușii au farmecul lor, numai urechile cât fac! Iar un măgăruș supărat e de două ori mai drăguț.

8. Scuzele sunt inutile când ai supărat un panda roșu. Apropo, în pofida numelui, acest mamifer este o rudă a ratonilor și a dihorilor, ci nu a ursului panda.

9. Nu degeaba maimuța este considerată un animal asemănător omului. Inteligent, sociabil, cu un spirit de imitație foarte dezvoltat

10. Nu uita că indiferent de specie și gen, viața e prea scurtă pentru a fi trăită în supărare.