Și ăsta-i un mod de a spune “te iubesc”: 15 gesturi enervante, prin care pisica îți arată că te iubește!

Pisicile și oamenii împart aceleași teritorii de mai bine de 9 milenii, când prima pufoșenie sălbatică a fost domesticită de om. Între timp, cea mai mică dintre feline s-a transformat într-un tovarăș de nădejde al omului și poate fi întâlnită aproape în fiecare casă.

Dar cât de departe poate merge o pisică pentru a-și demonstra dragostea față de om? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, vom discuta în continuare despre 15 obiceiuri enervante ale pisicilor, prin care ele își manifestă afecțiunea față de tine.

Obiceiuri ciudate ale pisicilor

Pisica te mușcă gingaș de degete!

Chiar dacă e neplăcut sau dureros, nu te supăra pe Zurli a ta, fiindcă prin acest gest neobișnuit felina îți mulțumește pentru că tocmai ai netezit-o pe burtă.

Pisica te linge pe față!

Pisicile sunt extrem de pretențioase și pedante în ceea ce privește ritualul lor de spălare. Și dacă în timpul acestui proces pufoșenia își îndreaptă atenția spre tine și începe să te lingă pe mână, pe gambă sau pe față – să știi că în acest fel animalul își exprimă afecțiunea și-ți alocă un rol însemnat în ierarhia simpatiilor personale.

Pisica miaună zgomotos!

Pisoii care miaună rar și discret sunt de neprețuit, pentru că, de regulă, prietenii noștri patrupezi sunt gata să ne scoată din sărite prin mieunatul lor intens și zgomotos. De altfel, știai că felinele nu comunică între ele prin mieunat (au alte sunete specifice) și apelează la acest diapazon vocal exclusiv pentru oameni? Și la fel cum tu simți nevoia de a comunica cu persoanele care îți plac, așa și Zurli simte nevoia să comunice cu tine. Prin urmare, nu te supăra pe ea.

Semnificație gesturi pisici

Pisica “face cozonaci” la tine pe piept!

Ți-a scăpat ceva în viața dacă nu ai o pisică și nu te-ai trezit niciodată dimineața, simțind cum felina te calcă repetat și insistent pe piept, torcând afectuos. De parcă vrea să te sugrume cu delicatețea sa.

În acest mod, puii de pisică și exprimă afecțiunea față de mamă, stimulând eliberarea laptelui în timpul hrănirii. Iar dacă un pisoi matur face asemenea manevre pe pieptul tău, nu înseamnă că șotiosul e flămând, ci că se simte relaxat și în siguranță alături de tine.

Pisica te urmărește cu atenție!

Ai avut vreodată senzația ciudată că cineva te urmărește? Iar când ai ridicat ochii să verifici, ai descoperit pisica ațintită la tine, cu o privire intensă și pătrunzătoare de parcă te-ai făcut vinovat de toate păcatele umanității? Adevărul e că pisicile stabilesc contacte vizuale numai cu oamenii în care au încredere. Această privire mai este numită “sărut de pisică”, deoarece în acest fel felina își manifestă afecțiunea.

Pisica te ghiontește!

Dacă pisica te provoacă la o confruntare tête-à-tête, nu rămâne loc pentru dubii că ea este profund atașată de tine. Pisoii își “măsoară mușchii” doar cu oamenii de încredere.

Comportament pisici în casă

Pisica încearcă să pătrundă în camera ta!

Dacă pisica atentează la intimitatea ta și încearcă cu orice preț să pătrundă în spațiul tău personal – să știi că o face numai și numai din dragoste oarbă și profundă pentru tine. Felina nu își poate imagina despărțirea de tine nici măcar pentru un minut. De altfel, ea este foarte plastică, vigilentă și ingenioasă și cu siguranță va găsi o metodă să pătrundă în camera ta, prin urmare, nu are sens să te împotrivești.

Pisica se întoarce cu coada spre tine!

Dacă pisica tinde să-și demonstreze cu orice preț coada și fundul blănos, înseamnă că are încredere în tine și se simte în siguranță.

Pisica îți atacă spațiul de lucru!

Dacă pisica are obiceiul de a se instala confortabil pe tastatură și a trage un pui de somn alături de tine, o face doar pentru a te sustrage un pic de la tovarășul tău digital și a fi din nou în centrul atenției. De altfel, e un semn că petreci mult timp la calculator. Pisica se instalează acolo unde își petrece timpul stăpânul său.

Secrete despre pisici

Pisica se strecoară în baie!

Baia e locul unde poți sta în liniște. Nu și dacă ai o pisică. Pisicile adoră să se strecoare în baie din același motiv pentru care încearcă să pătrundă în camera ta sau se instalează în fața calculatorului. Acest gest disperat este un semn al atașamentului ei față de tine.

Pisica îți distruge mobilierul!

Chiar și în acest caz pisicile au cele mai bune intenții. Ascuțindu-și gheruțele de canapea, felinele își marchează teritoriul și aleg mobila ta preferată, deoarece petreci mult timp acolo și mirosul tău s-a îmbibat în țesătură.

Pisica se mângâie de picioarele tale!

Te-ai întors sleit de puteri de la muncă, iar pisica te sâcâie cu afecțiunea sa? Acordă-i un minut de atenție, fiindcă merită asta și o face din cele mai sincere considerente. Nu uita, suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit.

Comportament ciudat pisici

Pisica aduce șoareci în casă!

Nimănui nu-i place să găsească un șoarece mort în pragul casei, dar nu o percepe ca pe o amenințare. Pisoiul tău nu e un mafiot impasibil. Mai degrabă e un gentleman, deoarece îți face un adevărat cadou. Până și pisoii domestici, bine hrăniți și alintați, ies la vânătoare de câteva ori pe lună, iar prada o împart cu ființele dragi, pentru că nu se poate altfel.

Pisica încearcă să-ți blocheze calea!

Adevărul e că pur și simplu așteaptă să o mângâi, iar postura vulnerabilă trădează o încredere de nestrămutat în tine.

Pisica doarme mereu lângă tine!

În timpul somnului pisicile sunt deosebit de vulnerabile și dacă se culcă lângă tine sau în brațele tale, înseamnă că te iubește foarte mult și se simte protejată.

Citește și: 10 imagini fermecătoare cu pisica Lizzy, la 2 ani după ce a fost găsită de una singură în mijlocul unei păduri.