Sfidează logica și bunul simț: 10 invenții trăsnite pe care le poți întâlni doar în Japonia!

Japonia este o țară de-a dreptul fermecătoare. Țara în care hiper tehnologizarea merge braț la braț cu tradițiile milenare. Comportamentul excentric și cultura pop stau la aceeași masă cu reținerea și înțelepciunea seculară. Iar invențiile super utile și sofisticate se întrec cu invențiile inutile și lipsite degust.

Pe lângă tehnologiile de o calitate incontestabilă, japonezii sunt renumiți și pentru invențiile lor excentrice și pretențioase. Invenții la care privești și nu înțelegi la ce s-au gândit oamenii care le-au proiectat. Iar cel mai amuzant și surprinzător este că acestea se bucură de popularitate în rândul unor japonezi care chiar au nevoie de ele, sau cel puțin cred că au nevoie. Despre 10 asemenea invenții vom discuta în continuare.

Invenții ciudate japoneze

#1. Ventilator ca să nu te frigi în timp ce mănânci – util, ergonomic, ușor și de-a dreptul indispensabil. Nu pot să înțeleg cum oare m-am descurcat până acum fără un asemenea utilaj sofisticat.

#2. Periuță de dinți atașată de un tub elastic, fixat pe degetul arătător – pentru că igiena este pe primul loc! Sper că nu le păstrează în buzunar.

#3. Știm bine că japonezii sunt un popor foarte muncitor și pentru ei fiecare secundă contează – la propriu. Prin urmare, au inventat un suport pentru băuturi, care să nu-i sustragă de la procesul de lucru. Asta da management al calității.

#4. Când ai în casă trei televizoare, un sistem stereo, câteva climatizatoare, un sistem de iluminare inteligentă, ventilatoare pentru paste și cine știe ce alte nebunii, într-adevăr e ușor să te pierzi.

#5. De ce să aștepți să ți usuce hainele și să întârzii la muncă, când poți să le usuci în drum spre muncă?

#6. Dacă te plictisești în timp ce mănânci sau ai nevoie de o experiență artistică nouă, fii pe pace pentru că japonezii au găsit o soluție.

#7. Ce ai lua cu tine pe o insula pustie? – Cravata, ce altceva. Mi-e teamă să presupun ce ascunde tipul prin buzunare.

#8. Un mic truc pentru a crește vizual porția. Nu întrebați de ce, pentru că nu știe nimeni.

#9. Pe cei tari îi încântă sarcina grea. De ce să aștepți până ploaia se va opri, când poți să faci artă chiar în această clipă.

#10. Și din nou cravate. Se pare că japonezii nu iubesc să se plimbe prin ploaie. Sunt curios cât cântărește acest accesoriu util și excentric.

Citește și: O fată care a născut în Japonia a arătat cum a fost hrănită în maternitate