Să doarmă pentru toți: 15 treburi importante ale pisicii în gospodărie

„Eu sunt pisică și asta e munca mea. E dificilă bineînțeles, dar cineva trebuie s-o facă.”

Fiecare pisică, ca și orice alt membru al familiei cu drepturi depline, simte că trebuie să îndeplinească și ea anumite responsabilități prin casă. Stăpânul nu înțelege asta de fiecare dată, însă întotdeauna simte rezultatele acestui ajutor pe propria piele.

Așadar, iată care sunt responsabilitățile unei pisici în gospodărie:

1. Pisica trebuie să doarmă pentru stăpân, pentru toate rudele, prietenii și vecinii săi la un loc.

2. Pisica trebuie să-și protejeze stăpânul de plantele de cameră.

3. Pisica trebuie să-și mențină stăpânul într-o formă fizică bună, făcându-l să meargă prin casă, să se aplece și să strângă mereu pixuri, creioane, șosete ș.a.

4. Pisica trebuie să țină bine cu dinții stiloul sau creionul în timp ce stăpânul încearcă să scrie.

5. Pisica trebuie să scotocească prin frigider, chiar dacă stăpânul este împotrivă. Dacă omul este împotrivă, înseamnă că are ceva de ascuns și e nevoie de clarificat această problemă, inclusiv cu atragerea la răspundere a persoanei.

6. Pisica trebuie să verifice în fiecare noapte dacă nu cumva sub plapuma stăpânului s-a băgat vreun șarpe.

7. Pisica trebuie să se antreneze în caz că va trebui pe neașteptate să prezinte un spectacol de circ.  Pentru asta ea trebuie periodic să sară prin casă, preferabil pe dulap și apoi pe lustră.

8. Pisica trebuie să-și ajute stăpânul să pună lenjeria de pat, urmărind cu atenție ca nu cumva sub cearșaf să fie anumite obiecte.

9. Pisica trebuie să rețină că somnul pentru om este o pierdere de timp, de aceea imediat ce îl vede dormind, trebuie neapărat să-l trezească cu o săritură pe burtă sau, cel mai bine, pe față.

10. Pisica trebuie să-i amintească stăpânului în fiecare dimineață un proverb cunoscut: „Cine se scoală de dimineață departe ajunge”. Și cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

11. Pisica trebuie să împartă cu omul din tot ce are. Să dea jos din farfurie o parte din mâncare și să-i dea din puful său ca să-și facă hainele mai călduroase.

12. Pisica trebuie să-i cânte stăpânului ca să-l bucure. Chiar dacă cântecele sunt triste.

13. Pisica trebuie să verifice din ce cauză cineva nu a închis sertarul sau dulapul.

14. Pisica trebuie să alunge coșmarurile stăpânului. Dacă pisica observă că omul mormăie în pat, ea trebuie neapărat să-i sară în cap și să-i alunge visele urâte.

15. Pisica trebuie să verifice cât de confortabile sunt toate cutiile și pungile din casă.