Moda tinereții noastre: 10 lucruri care erau la modă în anii ’80, dar astăzi arată ridicol!

Tunsorile neglijente, excesul de fixativ, cerceii de plastic și machiajul expresiv – toate acestea erau ultimul strigăt al modei acum trei-patru decenii. Dar cum des se întâmplă cu moda, la 30 de ani distanță toate arată caraghios. Iată câteva trenduri populare în anii ’80, care astăzi îți vor da un sentiment plăcut de nostalgie sau, poate, o doză sănătoasă de amuzament.

#1. Bandele în culori vibrante

Dacă îți place să faci sport și ai nevoie de o bandă pentru a-ți proteja tenul de transpirație, alege un model contemporan, care arată stilat și e făcut din țesături naturale. Și uită de culorile acide și fibrele sintetice care erau populare acum 30 de ani.

#2. Tunsorile cu bucle și volum

Buclele voluminoase pot arăta grozav, dar nu atunci când sunt întărite cu fixativ. Astăzi, acest stil arată ridicol. Din fericire, moda pentru aceste tunsori ține de domeniul trecutului.

#3. Creionul de buze în tonuri închise

Conturul îngrijit al buzelor care era popular în anii ’60 a fost înlocuit treptat cu tonuri închise și expresive, care au cunoscut vârful popularității la mijlocul anilor ’80. Și dacă moda pentru un contur discret a revenit în tendințe, tonurile întunecate se pare că nu vor reveni niciodată.

#4. Excesul de fixativ

De ce să te coafezi în fiecare zi, când poți să te coafezi o singură dată? Din fericire, femeile au înțeles că excesul de fixativ dăunează pe termen lung și moda pentru acest produs a fost lăsată uitării.

#5. Coada laterală

Poate că în anii ’80, coada laterală arăta bine. Dar să-ți faci astăzi o astfel de coafură este riscant și ridicol.

#6. Umbrele până la sprâncene

În anii ’80, femeile nu se oboseau să amestece conturarea cu pudră cu cea cremoasă sau să o distribuie discret în jurul ochilor. Cândva, un astfel de stil era considerat romantic și expresiv, dar astăzi arată caraghios.

#7. Elasticele de păr

Din fericire, și acest accesoriu a fost trimis în neant. Bine, femeile nu au renunțat la elastice definitiv, dar moda pentru o coadă de cal neglijentă a rămas în trecut, cu tot cu elasticele din 3 straturi de țesătură.

#8. Tunsoarea mullet

O coafură întâlnită tot mai rar în prezent, dar care era foarte populară la mijlocul anilor ′80 și care a renăscut spontan în anul 2021. Dar la fel de spontan s-a stins. Coafura se particularizează prin șuvițe lungi la ceafă și în zona tâmplelor. Și arată complet demodat.

#9. Tunsorile neglijente

Ori, mai bine zis, tunsori super neglijente. Acest stil arăta cool în anii ′80, dar astăzi nu mai adaugă farmec nimănui.

#10. Cerceii de plastic în culori vibrante

Culorile vibrante (cu cât erau mai strălucitoare, cu atât mai bine) au dat tonul anilor ′80. Și această tendință a atins și accesoriile. În prezent, acești cercei arată ridicol și infantil.

#11. Fardul roz

Femeile preferau un machiaj expresiv, aproape teatral, dacă dorești. Astăzi mai întâlnești un astfel de make-up doar la petrecerile tematice și de halloween.

#12. Coada de șoarece

Una dintre cele mai întunecate pagini ale anilor ′80. Această tunsoare era purtată atât de femei, cât și de bărbați.

Citește și: Cum arătau fetele în perioada comunistă: 15 imagini emoționante de pe vremurile tinereții noastre!