Odorizantul sau frigiderul: 8 lucruri care te irită în casă, fără să conștientizezi

Uneori chiar și cele mai obișnuite lucruri din casă ne pot irita destul de tare. Scapă de ele și vei fi mai puțin nervos. Deși aparent efectul lor este neînsemnat, cu timpul, acestea te fac să devii iritat de tot ce te înconjoară.

Televizorul, ca zgomot de fundal

Zgomotul alb este unul dintre cei mai importanți stimuli ai subconștientului. Nu se recomandă să pornești televizorul atunci când ești ocupat cu alte activități. Psihologii recomandă să petrecem cât mai mult timp în liniște. Iar atunci când vrei să vizionezi ceva, alege emisiunile care îți provoacă emoții pozitive.

Frigiderul zgomotos

Un frigider care se aude prea tare și zi și noapte – îi obosește pe toți. Din cauza zgomotului permanent, membrii familiei devin iritați și se ceartă sau se supără mai des. Pentru a minimiza sunetul, e nevoie să pui frigiderul pe o suprafață perfect dreaptă, dar cel mai bine să alegi un frigider modern, care este foarte silențios.

Odorizantul

Mai multe cercetări au demonstrat că mirosurile chimice influențează psihicul omului. Odorizantele ieftine, cu miros de Alpi sau de fructe, nu ne aduc nicio plăcere, ba din contra, provoacă o iritabilitate înaltă celor ai casei. Dacă nu vrei să renunți de tot la ele, dă preferință odorizantelor de toaletă și nu celor spray.

Pătura aspră

Senzațiile tactile au un rol mare în ceea ce privește armonia interioară. Dacă te vei înfășura seara într-o pătură moale și pufoasă, problemele de peste zi pur și simplu vor dispărea, ceea ce nu poate face o pătură aspră, care înțeapă. Cu cât mai multă grijă avem de noi, cu atât mai rar vom fi iritați.

Luminile deranjante

O lumină prea aprinsă în casă irită ochii și psihicul. În casă trebuie să persiste o atmosferă relaxantă, cu lumini soft, neagresive.  Bineînțeles, nu este vorba despre zonele de lucru sau de lectură. Optează pentru lumina galbenă, similară cu cea naturală, în ceea ce privește sufrageria și dormitorul. Luminile albastre irită privirea, de aceea nu sunt recomandate.

Firele de care te împiedici

Firele care stau peste tot: pe podea, pe masă, pe perete strică aspectul interiorului și deranjează. Designerii încearcă să le ascundă maximum posibil, folosind nișe speciale sau ascunzându-le după mobilier. Încearcă și tu să nu le mai lași la vedere.

Dulapul supraîncărcat

Fiecare dintre noi a încercat să pună pe același umeraș mai multe haine sau să bage într-un sertar mai mult decât încape. Te enervezi cel mai mult când nu găsești ceva și începi să răscolești totul. De aceea, renunță la lucrurile pe care nu le mai porți și învață să-ți ordonezi hainele inteligent.

Încălțămintea aruncată la intrare

Cât de tare te enervează perechile de încălțăminte lăsate la întâmplare, de care mai și te împiedici? În general, haosul este principalul factor iritant într-o locuință. De aceea, încearcă s-o menții mereu în ordine.