Oamenii de știință au stabilit cum, de fapt, pisicile îi tratează pe oameni!

Un grup de oameni de știință din SUA au decis să afle, ce atitudine au pisicile față de oameni. Pentru acest lucru, cercetătorii de la Universitatea din Oregon au desfășurat un șir de experimente. În rezultat, ei au reușit să demitizeze unele concepții greșite.

S-a dovedit că pentru majoritatea pisicilor, comunicarea cu oamenii este chiar mai importantă decât hrana. Se pare că în zadar am crezut, că pisicile sunt niște creaturi egoiste și indiferente față de stăpânii lor.

Experimentele s-au desfășurat în felul următor:

Oamenii de știință au identificat patru necesități de bază ale pisicilor: comunicarea cu oamenii, hrana, joaca și percepția mirosurilor. timp de câteva ore, 50 de pisici au fost private de contact uman, mâncare, joacă și orice fel de miros.

După aceea, pisicile erau lăsate să aleagă ce își doreau mai mult – să se joace, să mănânce, să meargă unde miroase mai plăcut sau să comunice cu omul. S-a dovedit că 50% dintre pisici au preferat să comunice cu oamenii decât să facă celelalte activități. 37% i-au ignorat complet și s-au îndreptat către mâncare.

John Bradshaw, de la Universitatea din Bristol, un specialist bine cunoscut în domeniul zoologiei și expert în comportamentul pisicilor, consideră că pentru pisici omul este ceva de genul unei mame adoptive sau pur și simplu o pisică mare. Este amuzant, dar aceste animale ne consideră a fi niște pisici destul de stupide, deoarece din punctul lor de vedere, oamenii se comportă extrem de nerezonabil.

Cu toate acestea, psicile își iubesc stăpânii. Ele își manifestă această dragoste în moduri diferite. Cel mai comun semn al iubirii unei feline este masajul. Cu siguranță ai observat că uneori animalul tău de companie, stând în brațele tale, începe să te atingă cu lăbuțele din față. Acest obicei se formează încă în copilărie. Atunci când pisica își hrănește puii, aceștia îi masează astfel burtica. Acest lucru este necesar pentru producția laptelui.

La maturitate, animalele efectuează reflexiv astfel de acțiuni în momentele de relaxare și confort maxim. Cu alte cuvinte, dacă o pisică te masează astfel cu lăbuțele, înseamnă că te iubește.

Apropo, mai devreme, cercetătorii americani au descoperit că pisica are un efect pozitiv asupra sănătății inimii proprietarului său. Înafară de asta, cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit că pisicile torc la o frecvență de 25 – 125 Hertz și în timpul acestui proces are loc regenerarea mușchilor și a oaselor lor. În plus, acest sunet este benefic și pentru oameni.