Nu combina! Ce să îmbraci și ce să nu îmbraci pentru a arăta elegant chiar dacă ai trecut de 50

Din nefericire, vârsta merge foarte des mână în mână cu greutatea. Și, deși este foarte important să-ți menții silueta, schimbările de vârstă ne vor afecta, fie că vrem sau nu – fiind un fenomen natural evident. De aceste schimbări trebuie neapărat ținut cont și atunci când alegi hainele pentru a nu arăta ridicol și demodat. Iar frumoasa a doua jumătate a vieții ar trebui să treacă sub semnul înțelepciunii elegante și al șicului discret.

Cum să te îmbraci pentru a arăta vizual mai tânăr și mai suplu?

În primul rând, scapă de lucrurile care îți sunt categoric contraindicate.
1. Fustele mini și, în general, lungimile mini sunt potrivite pentru creaturile tinere. Și nu întotdeauna. Pentru doamnele 50+ lungimile deasupra genunchilor sunt contraindicate categoric.
2. Sclipici, lucruri strălucitoare, țesături irizante – măresc vizual silueta. Prin urmare, strasurile, lurexul și țesăturile metalice nu sunt cea mai bună alegere.
3. Imprimeuri țipătoare, fluturi mari, ornamente exotice. Astfel de articole adaugă vizual atât în kilograme, cât și la vârstă.
4. Decor frivol, printuri copilărești, desene amuzante. Pisicile, inimile, buretele, rațele și Mickey Mouse nu te vor face să arăți mai tânără, ci doar mai ridicolă.
5. Detalii voluminoase. Jabourile expresive, butoanele uriașe și strălucitoare și așa mai departe, astfel de detalii adaugă, din păcate, vizual mai multe kilograme. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt greu de asortat și arată ieftin.
6. Renunță la haine prea strâmte sau oversize. Evită hainele cu volane, chiar dacă ești puțin supraponderală, și hainele cu bling-bling-uri, chiar dacă ești mult supraponderală. Optați pentru look-uri cu siluetă.
7. Neon și acid. Culorile acide și neon în stilul “break-out” ar trebui lăsate în urmă în copilăria ta irevocabilă. Gata cu rozul pătrunzător sau turcoazul orbitor – nu mai ești o adolescentă.

2. Să-ți alegi garderoba potrivită este ușor dacă urmezi instrucțiunile mai jos

Clasicul este – atemporal. Oricât de uzitată ar fi fraza, acesta nu-și pierde niciodată relevanța. Optează pentru un stil clasic și nu vei arăta niciodată demodat sau ridicol. Așadar, verifică dacă ai în garderobă următoarele articole vestimentare, iar dacă nu, este timpul de mers la shopping.

  • Fuste gode sau/și fuste creion. Aceste două modele nu vor demoda niciodată, croială făcându-le să arate foarte bine chiar și pe siluetele cu forme, fiind potrivite pentru orice stil. Fusta trebuie să fie perfect ajustată și pe măsură. De asemenea, lungimea fustei trebuie să fie sub genunchi, așa cum am menționat deja. Din punct de vedere vizual, aceste modele alungesc silueta și crează efectul de subțiere – fiind exact ceea de ce ai nevoie.

 

  • Jachetă cu siluetă mulată și pantaloni drepți – un alt must-have în garderoba ta. Alege o jachetă de lungime medie sau una mai lungă, până la coapse și asorteaz-o cu o pereche de pantaloni clasici cu săgeți – mereu actual și la modă.

  • Tunică. De preferință, mai multe și în stiluri și culori diferite. Un model elegant este perfect de combinat cu blugii, important să fie suficient de lungă.

  • Rochii. Cu croială elegantă, stiluri de teaca, cămașă, stil empire și Chanel. Desigur, rochia de tip pulover – actuală în acest sezon, este, de asemenea, o alegere grozavă când este asociată cu blugi skinny sau cu jambiere, de exemplu.

3. Culoarea este la fel de importantă în designul garderobei.

Nu lăsa culoarea neagră să-ți stăpânească garderoba în speranța că vei arăta mai slabă. Da, negrul slăbește, dar stilul „black widow” nu este ceva care să te facă să pari mai ușoară și mai tânără.

Nu uita să incluzi în garderobă culorile frasin, roz, coral și fildeș și, în general, gama de culori pastelate – este ideală pentru doamnele 50+. Și desigur, nu uita de alb, nu poate fi altceva mai elegant decât o cămașă albă clasică. La fel ca și negru, culorile gri, bordo, vișiniu, albastru, maro – subțiază și nu îmbătrânesc.

Monocromul este cea mai avantajoasă opțiune – combinația de una, două culori fiind cea mai elegantă. Nu este interzisă nici combinarea a două trei culori, precum și folosirea imprimeurilor clasice: buline, carouri, dungi verticale și flori calme.