Notițe pentru femei: Iată ce semnifică marcajele BB, CC, DD și PP pe creme!

Marcajul BB pe creme a apărut pe piața cosmetică cu doar câțiva ani în urmă, însă a fost deja îndrăgit de multe femei.

Acestea produse au fost inventate de dermatologii germani ca mijloc de vindecare și restaurare a pielii după proceduri cosmetice și de exfoliere profundă, iar producătorii coreeni le-au îmbunătățit și le-au lansat pentru un public mai larg.

Astfel de creme au atât proprietăți de mascare, cât și de îngrijire. Dar progresul nu stă pe loc și deja au apărut și alte tipuri de produse: CC-, DD-, PP-, și chiar EE- creme.

1.Crema BB

Denumirea BB se descifrează ca Beauty Balm sau blemish balm, adică un balsam de frumusețe sau balsam de mascare. Acesta creează o acoperire bună și este potrivit pentru orice anotimp. Hidratează foarte bine, motiv pentru care senzațiile de pe piele sunt mai asemănătoare cu cele care apar în urma utilizării unei creme decât a unui fond de ten.

Crema BB face față erupțiilor cutanate, usucă inflamațiile, este capabilă să înlăture pigmentarea excesivă și să facă tonul feței să arate uniform. Este o bază excelentă pentru machiaj, ascunde defectele și protejează de lumina soarelui. Însă, experții nu recomandă să renunțăm la toate produsele de îngrijire în favoarea cremei BB.

2.Crema CC

După succesul cremei BB a apărut și seria CC sau Color Control. Sarcina acestor creme este mai restrânsă – corecția culorii. Ele au fost create în primul rând pentru a combate îngălbenirea sau roșeața pielii feței. De aceea, textura cremelor CC este diferită de textura cremelor BB. Acestea sunt mai ușoare și mai simple de utilizat.

Cremele CC conțin particule de dispersie a luminii, care evidențiază pielea, conferindu-i astfel o textură proaspătă și uniformă. În ele se conțin filtre SPF și antioxidanți, însă asta nu îngreunează produsul. Cu toate acestea, cremele CC nu sunt potrivite pentru pielea grasă sau cu probleme.

3.Crema DD

Încă un pas în dezvoltarea cremelor alfabetice, a devenit crearea formulei DD. Ea oferă nu doar un ton uniform, ci și protecție și îngrijire. Abrevierea DD se discifrează ca Daily Defense sau dynamic do-all (protecția zilnică sau „maestru în toate”).

Cremele DD conțin un nivel ridicat de protecție față de soare și radicalii liberi. Însă, nu ar trebui să facem abuz de ele, deoarece pot înfunda porii. Crema DD se potrivește perfect pentru a combate îmbătrânirea pielii.

4.Crema PP

Pink Perfect sau crema PP este o bază pentru machiaj. Particulele de silicon din compoziția cremei acoperă toate imperfecțiunile pielii, îmbunătățesc relieful, netezesc ridurile, cicatricele și micșorează porii. Pielea devine netedă și catifelată.

Văzând în interior o cremă de culoare roz, nu te speria. Pe piele ea devine invizibilă. Înainte de a o folosi, nu uita să curăți și să hidratezi pielea cu produse de îngrijire. După aplicarea cremei PP poți aplica un strat de fond de ten.

5.Crema EE

Extra Exfoliation sau crema EE reînnoiește și exfoliază celulele moarte ale pielii, protejează de razele solare, hidratează, oferă strălucire și o nuanță ușoară. Crema EE nu se potrivește pentru utilizarea frecventă și nu este recomandată celor care au pielea subțire și sensibilă.

Produsul este conceput pentru cei care au tenul întunecat și suferă din cauza abundenței punctelor negre. Unele creme EE cu efect de iluminare se potrivesc iubitorilor de bronz: crema este capabilă să ascundă parțial petele întunecate.