N-o să le mai cumpăr! 9 lucruri care nu au loc în bucătăria mea!

Ieri, am încercat să fac ordine în toate ustensilele și vesela de la bucătărie. Vreau să reduc la minim numărul de obiecte care mă înconjoară în casă.

Principalele avantaje ale minimalismului pentru mine sunt:

-mai mult spațiu liber;
-mai puțin timp petrecut făcând curățenie;
-mai mult timp liber.

Drept urmare, 6 pungi pline cu diverse obiecte au părăsit casa mea pentru totdeauna. Am ajuns la concluzia că nu voi mai cumpăra aceste lucruri niciodată:

Obiectele care îndeplinesc o singură funcție

Unele dintre ele nu au fost folosite niciodată sau nu mai des decât o dată pe an. De exemplu, cuțitul pentru cașcaval, răzătoare pentru coaja de lămâie și alte lucruri de acest gen. Singurul lucru care mi-a rămas din această categorie este storcătorul de citrice. Îl folosesc foarte des.

Dublurile

În rezultat, s-a dovedit că am 2 teluri, 4 ceainice pentru infuzie și alte obiecte câte două. În opinia mea nu are rost să păstrezi obiectele în exemplar dublu. Așadar, unul îl lăsăm, de altul scăpăm!

Ustensile frumoase pe care nu le folosesc

De exemplu, pisălogul. În ciuda prospețimei mirodeniilor, acest proces de zdrobire manuală este foarte greoi și necesită prea mult timp. Este mai ușor să pui aceleași condimente în râșnița de cafea și gata!

Containerele din plastic

Îmi place mai mult să folosesc recipientele din sticlă. În ele poți mai întâi să gătești, apoi să depozitezi mâncarea rămasă. Aceste vase sunt mai ușor de spălat și nu absorb culoarea și mirosul produselor.

Recipiente pentru păstrarea crupelor

De ce să le cumperi când poți păstra totul în borcane obișnuite. Poți alege dimensiunea vasului după necesitate, iar capacele de aceeași culoare le face să arate ca un set complet.

Produse de unică folosință

Nu voi mai cumpăra:

-bureți pentru spălarea veselei;

-pungi din plastic;

-cârpe din microfibră și viscoză;

-pergament;

-șervețele și prosoape de hârtie.

Pentru toate acestea am găsit alternative mai practice și economice. Încerc să reduc cât mai mult posibil cantitatea de gunoi produs la bucătărie.

Produse chimice de uz casnic

Din propria experiență mi-am dat seama că este suficient un singur produs – un concentrat pentru spălarea vaselor. Pe baza lui pot crea un produs de curățare universal, amestecând apă, oțet și o mică cantitate de detergent. Suprafețele pot fi șterse cu o cârpă umedă – acest lucru va fi suficient, dacă bucătăria nu este lăsată în ultimul hal.

Cărți și reviste cu rețete

Acum, orice rețetă poate fi găsită pe Internet. Dacă dorești ceva național și autentic, poți căuta rețete în limba corespunzătoare și poți folosi experiența culinară a unui alt popor.

Stocuri pentru utilizarea viitoare

În general, este o idee destul de inutilă – legumele se strică, în cereale apar insecte, verdețurile se ofilesc, fructele adună musculițe… Timpurile deficitului total au trecut de mult, magazinele lucrează non-stop, nu există obstacole în a cumpăra produse proaspete, după necesitate.