Mici, dar voinici: 12 cele mai mici rase de câini din lume!

Câinele e considerat cel mai devotat prieten al omului și singurul animal care își iubește stăpânul mai mult decât pe sine însuși. Și aceste trăsături se întâlnesc la toate rasele de câini, indiferent de origine și morfologie, astfel încât fiecare poate să-și aleagă rasa care îi place cel mai mult, în dependență de stilul de viață și personalitatea sa.

În ultimele decenii, devin tot mai populare rasele mici de câini, deoarece aceștia ocupă puțin spațiu, mănâncă puțin, nu sunt pretențioși și se adaptează ușor la viața în apartament, iar în afară de asta, sunt deosebit de expresivi, afectuoși și atașați de stăpânii lor. Despre 12 asemenea rase, vom discuta în articolul de astăzi!

Rase de câini mici cu păr scurt

Chihuahua

Chihuahua este o rasă de câine, originară din Mexic, dar populară în întreaga lume datorită aspectului său minion și temperamentului loial. Chihuahua este un câine energic, protector și teritorial, cel mai aprig și de nădejde paznic al oricărei poșete. Are capul rotund, urechile ascuțite și ridicate. Cântărește de la 0,5 până la 5 kg și măsoară 15 – 23 de cm.

Chihuahua adoră compania oamenilor, nu suportă tachinările, se enervează ușor, dar rămâne un animal nespus de primitor, blând și atașat de stăpânul său.

Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrierul este originar din SUA și a fost recunoscut ca rasă distinctă abia în 1936. Acesta este un animal binevoitor, jovial și plin de viață, dar totodată – energic, atletic și musculos, prin natura lui fiind un vânător.

Chiar și câinii foarte cuminți și domesticiți ai acestei rase, uneori, vânează rozătoare, nu întâmplător, Toy Fox Terrierii participă la competiții sportive. Aceștia cresc până la 25 cm înălțime și cântăresc până la 3,5 kg. Rasa are o minte ageră, pătrunzătoare și un temperament energic și hotărât.

Citește și: Un câine era prea bătrân și bolnav pentru a urca scările în dormitor. Familia sa a găsit o soluție neobișnuită!

Rase de câini mici și urâți

Griffon Bruxellois

Din câte îți dai bine seama, această rasă de câini a apărut în Belgia. Mici, inteligenți, plini de viață, energici, dar în același timp, calmi și echilibrați. Totodată, griffonii sunt destul de puternici, rezistenți, loiali și binevoitori. Griffonul Bruxellois adoră plimbările în aer liber și are o atitudine tolerantă față de copii. Acesta cântărește până la 4,5 kg și crește până la 28 cm înălțime.

Affenpinscher

Affenpinscher intră în familia Terrier-ilor de origine germană, “affen” însemnând maimuță, iar ”pinscher”, însemnând ”Terrier”. Această rasă cucerește prin aspectul său neobișnuit, dar și prin temperamentul jovial, isteț și nițel răutăcios.

Animalul este foarte energic, poznaș, și în același timp, loial și protector. Vizual, acesta amintește de griffon, dar are altă formă a ochilor. Blana sa trebuie periată zilnic. Terrierul măsoară până la 28 cm înălțime și ajunge până la 4,5 kg greutate.

Citește și: 16 persoane care au dus câinele la coafor și au luat cu totul alt patruped. Schimbările sunt impresionante!

Rase de câini mici de buzunar

Toy Terrier rusesc

Toy Terrierul rusesc sau Russkiy Toy , cum mai este numit, se bucură de popularitate în rândul femeilor încă din secolul al XIX-lea. Această rasă are un temperament energic, jovial și afectuos. Un câine mic, elegant, agil, jucăuș, cu picioare înalte și oase subțiri, care cântărește maxim 3 kg și ajunge la 25 cm înălțime.

Rase de câini mici și pufoși

Pomeranian

Pomeranianul este o rasă de câini spitz, originară din Pomerania, o regiune împărțită între Germania și Polonia. Cu acest spitz nu te vei plictisi niciodată, deoarece este foarte guraliv și energic. Pe deasupra, arată nespus de nostim și amuzant.

Urechile, jovialitate și obiceiurile amuzante l-au făcut renumit în întreaga lume. Pomeranianul cântărește până la 3 kg și ajunge până la 22 cm înălțime și se potrivește persoanelor care au un stil de viață activ.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrierul este o rasă engleză de câini, de talie mică, dar cu o personalitate mare. Acesta este nespus de afectuos, vesel, loial, iubitor și se adaptează ușor la viața în apartament. În același timp, poate fi foarte suspicios când este vorba de necunoscuți.

De regulă, aceștia au până la 3,2 kg greutate și 23 cm înălțime. De menționat că un Yorkshire Terrier a deținut mult timp recordul pentru cel mai mic câine din lume, la 6 ani măsurând 11,9 cm înălțime și 12,9 cm lungime. Încearcă să-ți imaginezi cât de mic era!

Citește și: Doar câinele este în stare să te iubească pe tine mai mult decât pe sine

Rase de câini mici de curte

Papillon

Despre papillon se spune că e un câine mare într-un corp mic, grație energiei sale aproape inepuizabile. Denumirea câinelui provine din limba franceză și se traduce ca fluture, din cauza urechilor sale.

Papillonii sunt niște căței amuzanți, artistici, foarte activi și plini de viață. Aceștia adoră să se joace cu mingea și să tachineze diferite rozătoare, astfel încât nu te vei plictisi niciodată. Ei cântăresc până la 4,5 kg și ating până la 28 cm înălțime.

Chin japonez

Chinul japonez este un câine mic, elegant, grațios, cu botul lat și urechi lungi. Acesta se înțelege de minune cu toți membrii familiei, dar și cu alte animale de companie. Este energic, dar totodată, calm și echilibrat.

Acesta a devenit popular dincolo de Țara Soarelui Răsare datorită aspectului său atrăgător și grațios, dar și caracterului prietenos și devotat. Înălțimea medie a acestei rase este de 25 cm, iar greutatea nu depășește 4 kg.

Citește și: Cum arată recunoștința? 15 animale fără adăpost, care au găsit o nouă casă!

Rase de câini micuți

Biewer Yorkshire

Nostim, calm, vesel, prietenos și discret – astea sunt trăsăturile esențiale ale fiecărui Biewer Yorkshire. Câinele iubește jocurile în aer liber, tolerează copii și are o reacție calmă la diverse proceduri igienice. Greutatea sa nu depășește 4,5 kg, iar înălțimea 27 cm.

Bichon italian

Acești câini sunt ageri, învață cu ușurință lucruri noi și sunt deosebit de răbdători, prin urmare, sunt ușor de dresat. Totodată, ei se împacă bine cu alte animale de companie și sunt niște camarazi devotați și ascultători pentru stăpânii lor. Bichonul italian măsoară până la 30 cm și cântărește până la 4 kg.

Pechinez

Pechinezul este o rasă de câini originară din China, cunoscută de mai bine de 4 milenii. Acești câini pitici sunt foarte inteligenți, jucăuși și binevoitori, și în pofida mărimii lor, sunt deosebit de curajoși, încăpățânați, siguri pe sine și independenți. Nu întâmpină dificultăți de comunicare cu alți câini sau alte animale de companie, dar este greu de dresat și se ferește de copii. Acesta cântărește 3-6 kg și măsoară până la 23 de cm.

Citește și: Vrei să adopți o pisică? 10 rase prietenoase, care adoră să stea în brațe