Încearcă să afli cine este stăpânul în funcție de cum este amenajată casa

Imaginează-ți o casă în care sunt 6 apartamente. În casă a apărut un locatar în plus, pe care fiecare îl crede vecinul său, dar nu poate indica cu exactitate în care apartament acesta locuiește. Nu trebuie să-l sperii pe locatarul ciudat, de aceea nu poți întreba pe fiecare „Unde locuiești?”. Respectiv, vei intra în apartamente când stăpânii lipsesc și vei încerca să ghicești cine trăiește acolo.

Așadar, vei examina 6 camere. Intră în fiecare dintre ele, doar că nu te reține prea mult, că ai putea fi prins.

Odaia nr.1

Odaia nr.2

Odaia nr.3

Odaia nr.4

Odaia nr.5

Odaia nr.6

Și iată cei 8 presupuși locatari. Printre ei există o persoană care nu locuiește în casa asta. Cine este ea? În care dintre odăi locuiește fiecare dintre ei?

Sorina

Irina

Ion

Petru

Ana

Vlad

Mătușa Maria

Mihai

Răspunsurile:

– În prima odaie locuiește drăguța însoțitoare de bord, Irina. Toate aceste obiecte neobișnuite din camera ei sunt aduse din diferite țări, pe care le-a vizitat. Dar tu credeai că acolo locuiește mătușa care arată ca o vrăjitoare?

-În a doua odaie locuiește Ion. El își adoră motanul ( Ai observat în punga sa mâncarea pentru pisici?) și o adoră și pe Irina, însoțitoarea de bord. În fiecare zi el îi privește fotografia. Dar tu credeai că este odaia Irinei, așa-i?

– În al treilea apartament locuiesc două persoane – Vlad și Sorina. Nu este greu să observi asta, pentru că la podea sunt două perechi de papuci de cameră, sunt două scaune și un frigider mare… care, apropo, s-a stricat. De aceea, Vlad a fost nevoit să ducă la gunoiște o pungă mare cu mâncare stricată. Iar Sorina, se pare că a uitat o mănușă pe noptieră.

– În a patra odaie locuiește mătușa Maria. Vezi pe masă un cofraj gol de ouă? Bunicuța a ieșit să cumpere ouă. Și ea nu este o vrăjitoare, deși răposatul său soț ar fi fost de acord cu asta.

– În a cincea cameră locuiește pictorul Mihai. Privește peretele. Vezi tabloul? L-a pictat Mihai chiar în încăperea asta.

– În a șasea cameră locuiește Ana. Cât de ciudată n-ar fi pasiunea sa, însă fără ochelarii pe care i-a uitat acasă nu va putea vedea nimic.

– Băiețelul Petru nu este din casa asta. Nu există niciun indiciu în vreo odaie că acolo ar locui un copil. Vezi zgârieturile sale pe mâini și fundița cu ață? El vine în scara blocului ca să se joace cu pisicile.