Henry Ford a ridicat salariile muncitorilor săi pentru ca aceștia să-i poată cumpăra mașinile!

Henry Ford a fost fondatorul industriei americane de automobile, a întemeiat Ford Motor Company în anul 1903, a fost și autorul unui nou mod de organizare a producției industriale, cunoscut sub denumirea de fordism.
Henry a început să lucreze pentru a face cât mai multe automobile de calitate și pentru a le scoate la vânzare. De două ori, Ford a atras investitorii pentru a stabili o companie pentru automobilele producătorului, dar ambele companii, Detroit Automobile Company și Henry Ford Corporation s-au destrămat după numai un an de existență. Crezând că publicitatea ar încuraja populația să cumpere, Henry a început să desfășoare primele curse de mașini.La pistele de curse, numele lui Henry Ford a devenit bine cunoscut. Cu toate acestea, persoanele din clasa medie care nu aveau nevoie de o mașină de curse, au început să și le dorească.
În 1914, Henry Ford a ridicat salariile muncitorilor săi din fabrică la 5 dolari pe oră, cea mai mare rată din țară. Concurenții au ridiculizat această decizie, sugerând că Ford va intra în curând în faliment.
Cu toate acestea, consecințele, dimpotrivă, s-au dovedit a fi pozitive: locurile de muncă la uzinele Ford și calitatea muncii s-au îmbunătățit: muncitorii au preferat să nu își asume riscuri și s-au menținut la locul de muncă. Acest lucru a dus la o reducere a costurilor de găsire și atragere a forței de muncă și a redus numărul de respingeri.

În plus, ideea de creștere a salariilor a făcut ca întreprinderile și produsele Ford să fie populare în toată țara și a contribuit la formarea unei clase de mijloc în Statele Unite – muncitori siguri și independenți din punct de vedere financiar, ale căror venituri erau suficiente chiar și pentru a cumpăra o mașină pentru familia lor – aceeași pe care au asamblat-o, iar Ford să aibă un număr mare de clienți noi.