Găsește greșelile pictorilor: 3 sarcini logice, care o să-ți antreneze bine creierul

Fluxul masiv de informație care se reînnoiește zilnic oferă posibilitatea oricărui om de a se informa și de a fi la curent cu cele mai actuale date. Internetul permite abonarea utilizatorilor la diverse surse informaționale, de unde putem afla multe lucruri interesante și utile.

Însă în multitudinea aceasta de informații este foarte greu de găsit informații de calitate și cu adevărat verificate, pentru a putea elimina pe cele lipsite de sens și substrat factologic.

Sarcinile logice sunt foarte bune pentru dezvoltarea gândirii. Ele îmbunătățesc memoria, atenția și funcționalitatea generală a creierului.

Avantajul sarcinilor logice constă și în faptul că pot fi rezolvate atât de tineretul, care vrea să se dezvolte, cât și de persoanele în etate, care vor să prevină degradarea creierului.

Profesorul Chirman de la Universitatea din Colorado consideră că creierul este un sistem la fel ca musculatura, care trebuiește permanet menținut în tonus, întru prevenirea atrofiei. Cu cât omul își antrenează mai mult creierul, cu atât mai bine gândește.

Îți prezentăm una dintre cele mai distractive sarcini de logică. Lucrând la acest tablou, pictorul a făcut intenționat o greșeală logică. Sarcina ta este să o găsești.

Dacă nu o poți găsi, poftim o sugestie: acordă atenție la planul secundar. Este evident că în spatele podului lipsește apa curgătoare. Deși e ușor, nu toți observă acest lucru.

Iată încă o sarcină similară. În imaginea de mai jos, la fel, a fost comisă o eroare.

Fii atent la detalii. Este suficient să te uiți la data din calendar – 31 iunie. Dacă o să te gândești mai bine, îți vei aminti că luna iunie are doar 30 de zile.

Și iată și a treia sarcină, luată dintr-o carte sovietică. În această imagine pot fi găsite 5 greșeli.

Tu câte ai reușit să găsești?