Fiecare zodie are 3 niveluri de dezvoltare: Descoperă la care nivel ești tu!

Știai că fiecare semn zodiacal trece prin mai multe etape de dezvoltare? De regulă, zodiacul clasic, pe care îl citim în fiecare zi, se referă doar la prima etapă. Dar viața continuă, ne dezvoltăm și multe zodii depășesc acest nivel. Hai să vedem ce se întâmplă mai departe și cum zodiile descoperă versiunea perfectă a lor!

Berbec

(1) Berbecul – înflăcărat, încăpățânat, hotărât și nerăbdător. Detestă rolurile secundare și nu cedează în fața nimănui. Adoră spiritul competitiv și trăiește de la un conflict la altul. Nesăbuința, încăpățânarea și iresponsabilitatea îi dau mari bătăi de cap.

(2) Păstorul – la această etapă, berbecul înțelege că dacă te cerți și te întreci cu alții, ai mai mult de pierdut decât de câștigat. Berbecul devine mai calm, mai informat și se transformă încetul cu încetul în păstor. El își dă seama că adevăratul lui potențial constă în pasiune, ci nu în furie.

(3) Înțeleptul – etapa când berbecul se maturizează complet și scapă odată pentru totdeauna de încăpățânare, furie și nesăbuință, lăsând loc pentru sentimente, pasiune și grijă.

Taur

(1) Taurul – extraordinar de perseverent și încăpățânat, dar mai puțin egoist decât berbecul. Taurul este programat să depășească obstacolele, nu să umble cu șoalda. El este un adevărat materialist și face tot posibilul ca familia lui să se simtă bine. La etapa inițială însă îi lipsesc flexibilitatea, tactul și aptitudinile sociale.

(2) Minotaurul – la această etapă taurul este mai fioros, mai înrăit și mai încăpățânat ca niciodată. Strategiile sale nu aduc rezultatul dorit și asta îl face să muncească cu și mai multă ardoare. Cu toate acestea, taurul rămâne la fel de inflexibil, încăpățânat și, într-un anumit sens, primitiv.

(3) Semizeul – în momentul în care taurul înțelege că trebuie să dea dovadă de mai multă flexibilitate și înțelepciune, el se transformă într-un adevărat semizeu. Taurul devine tandru, înțelept, cumpătat, tare de înger, responsabil, liniștit și mai puternic ca niciodată până atunci.

Gemeni

(1) Gemenii –  sunt curioși din fire, mereu dornici de noutate și de experiențe interesante. Ei sunt energici, joviali și deschiși spre comunicare. Toată lumea știe de faptul că gemenii adoră să vorbească mai mult decât să asculte și își pot schimba starea de spirit de zece ori pe zi.

(2) Corabia – cea mai mare taină a gemenilor este că în pofida deschiderii și comunicării, nu vei putea afla niciodată ce se ascunde în sufletul lor. Din cauza pustietății pe care încep să o simtă la un moment dat, gemenii pornesc în căutarea sinelui. Unii gemeni eșuează și se întorc la etapa inițială. Alții însă găsesc armonia pe care o căutau atât de mult și se transformă în stele.

(3) Steaua – momentul când gemenii se împacă cu natura lor duală și se acceptă așa cum sunt, cu tot cu eșecuri și dezamăgiri. La această etapă gemenii înțeleg ce vor cu adevărat și își dedică viața iubirii, bunătății și compasiunii.

Rac

(1) Racul – este romantic, sentimental și emotiv. Racii sunt foarte receptivi la problemele celorlați și sunt gata mereu să le dea o mână de ajutor. Ei au două personalități – una sociabilă, iar alta timidă și retrasă. Racii iubesc necondiționat, ceea ce îi face foarte vulnerabili. Dacă ai trădat vreodată un rac, el nu te va ierta niciodată.

(2) Hidra – hidra reprezintă furia oarbă a mării. Racul se transformă în hidră când este trădat, mințit și înjosit. Comportamentul lui este imprevizibil. La această etapă, racul se comportă asemenea unui animal rănit. Din fericire, racii sunt suficient de înțelepți ca să uite trecutul și să privească senin în viitor.

(3) Păunul – etapa când nativii acestui semn se simt cu adevărat înțeleși și iubiți. La această etapă racul devine întruchiparea încrederii, compasiunii și iubirii necondiționate.

Leu

(1) Leul – iubește să fie în centrul atenției. Este puternic, vesel și orgolios. Când sunt nervoși, ei pot să spună o mulțime de lucruri urâte, pe care mai târziu neapărat le regretă. Leii sunt vanitoși și au motive să fie așa, deoarece nu se dau bătuți niciodată. Totuși, la prima etapă, leii sunt mult prea vanitoși, leneși și capricioși.

(2) Luptătorul – în viața fiecărui leu, mai devreme sau mai târziu, apare înțelegerea că nu-i destul să te naști leu pentru a atinge succesul. Mai trebuie să și lupți. Abia atunci leul începe să-și descopere adevăratul potențial.

(3) Regele – iar dacă leul e suficient de răbdător, curajos și înțelept ca să rămână pe picioare după toate bătăliile prin care a trecut, întotdeauna urmează o finalitate logică – încoronarea. Un leu devenit rege este înțelept, puternic, sigur de sine, un adevărat exemplu pentru toată lumea.

Fecioară

(1) Fecioara – este perfecționistă, altruistă, prietenoasă, dar nu suportă critica. Fecioarele au nevoie de apreciere și confirmare din partea celorlalți. Ele sunt întruchiparea înțelepciunii, bunătății, sincerității și naturaleței.

(2) Fecioara întunecată – din nefericire, fecioarele sunt pline de îndoieli. Fecioara mereu se va gândi cum ar fi putut proceda altfel, cum ar fi putut să facă mai bine. Ele își fac prea multe griji, cu toate că înțeleg bine că nu este cazul. Zodia fecioară pune totul la suflet, iar îndoiala scoate la iveală latura întunecată a ei.

(3) Regina – totuși, mai devreme sau mai târziu, fecioarele scapă din labirintul îndoielilor și revin la natura firească a lor. Odată ce au trecut testul întunericului, ele se transformă în adevărate regine, care îi inspiră și îi protejează pe toți cei care le înconjoară.

Balanță

(1) Balanța – iubește echilibrul și dreptatea. Din această cauză, ea pune la îndoială toate acțiunile ei și se află mereu în stare de incertitudine. Adevărul e că balanțele nu știu ce își doresc cu adevărat. Din această cauză, nativii balanță au nevoie de sprijin și înțelegere din partea celor dragi. Numai atunci când se simte iubită, balanța este în stare să ia decizii corecte.

(2) Pansamentul – etapa când balanța se simte frustrată, dezamăgită și supărată. Energia ei este epuizată. Totul din cauza incertitudinii și deciziilor, așa cum crede ea, greșite.

(3) Sabia – sabia este întruchiparea deciziilor înțelepte și a puterii. Etapa când fiecare balanță găsește armonia, pacea și echilibrul interior. Spre deosebire de alte zodii, în cazul balanței, cea de-a treia etapă este inevitabilă.

Scorpion

(1) Scorpionul – are un caracter complicat și se aruncă dintr-o extremă în alta. Viața unui scorpion este o luptă nesfârșită dintre calm și accese de energie. Scorpionii personifică tensiunea, extremele și pasiunea. Toată lumea știe că cei născuți sub acest semn zodiacal vor fi fie cei mai înflăcărați apărători ai tăi, fie cele mai groaznice coșmaruri. Mulți scorpioni rămân toată viața la această etapă.

(2) Vulturul – perioada când scorpionul prinde la minte. De altfel, ei sunt înzestrați cu un intelect super flexibil. Dar din cauza temperamentului complex, intelectul lor este umbrit de emoții. La această etapă, energia și inteligența scorpionului se convertesc în pasiune și înțelepciune. Dar și în singurătate. De la multă minte, scorpionii se simt singuri și neînțeleși.

(3) Pasărea phoenix – etapa la care ajung cei mai înțelepți scorpioni. Cei care au învățat să-și controleze emoțiile. Lumina lor este atât de puternică, încât toată lumea se îndreaptă după ei.

Săgetător

(1) Săgetător – știe de o singură direcție – înainte. Ei sunt puternici, optimiști și perseverenți. Săgetătorilor nu le place rutina și mereu le arde de experimente. Ei își cunosc adevărata valoare și nu sunt gata să accepte compromisuri.

(2) Săgeata – în goana după succes, săgetătorii își pierd capacitatea de a vedea imaginea în ansamblu. Orgoliul și vanitatea le umbrește rațiunea. În consecință, scopurile lor devin mici și lipsite de sens. Dar fiind flexibili și ageri de fire, săgetătorii își învață lecția și se transformă în centauri.

(3) Centaurul – această creatură legendară este întruchiparea libertății, voinței, înțelepciunii și puterii umane. La acest nivel de dezvoltare, săgetătorul devine o persoană cu adevărat înțeleaptă și un exemplu demn de urmat pentru toată lumea.

Capricorn

(1) Țapul – muncitor, chibzuit, altruist și orgolios. Capricornii sunt buni ascultători și oferă întotdeauna sfaturi bune. Judecă numai după acțiuni și nu sunt influențați de prejudecăți. Deși sunt duri în exterior, în interior sunt romantici și moi. Dar la această etapă le lipsește flexibilitatea și sunt destul de naivi.

(2) Lupul singuratic – capricornului nu îi place să-și demonstreze sentimentele și se atașează mai greu de oameni. El este asemenea unui lup singuratic, care este puternic, chibzuit și sigur de sine, dar în adâncul sufletului are nevoie de susținerea celor din jur.

(3) Cornul abundenței – etapa când capricornul își deschide sufletul altor persoane și, în sfârșit, poate să-și realizeze întregul potențial. E important ca acest lucru să se întâmple, deoarece vocația lui este să îi mobilizeze pe oameni la acțiune și să construiască împreună ceva cu adevărat frumos.

Vărsător

(1) Vărsătorul – nativii acestei zodii sunt romantici și capricioși. Pentru restul lumii ei sunt de neînțeles. Ei trăiesc în lumea lor și au un contact slab cu realitatea și cu cei din jur. La etapa inițială, vărsătorii sunt niște visători incurabili, care iubesc libertatea în toate manifestările ei.

(2) Vulturul – la fel ca scorpionul, cu vârsta, vărsătorul prinde la minte. Încă nu a coborât cu picioarele pe pământ, dar începe să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare. Dar nu uita că mai mult ca oricare alt semn zodiacal, vărsătorii detestă să fie controlați. Ei adoră libertatea și deseori se simt singuri, asemenea vulturilor în zbor.

(3) Îngerul – la un moment dat, devine clar că vărsătorul nu era atât de ciudat cum părea la prima vedere. Adevărul e că vărsătorii au o minte vizionară și inovatoare, iar ceilalți înțeleg acest lucru mai târziu – abia atunci când vărsătorul devine înger și le luminează calea celor din jur.

Pești

(1) Peștele – pe cât e de loial, pe atât e de sensibil. La fel ca racii, ei sunt niște romantici incurabili, care vor să iubească și să se simtă iubiți. Peștilor nu le plac limitele și regulile. Ei sunt creativi, flexibili și emotivi, dar pot fi nițel debusolați în oceanul imens care îi înconjoară.

(2) Întunericul –  ei sunt psihologi foarte fini și deseori se refugiază în lumea lor imaginară pentru a analiza diferite lucruri. Dacă nu sunt înconjurați de oameni care să îi iubească și să îi susțină, se poate dezvolta latura întunecată a lor, exact cum se întâmplă cu racii.

(3) Oceanul – mai devreme sau mai târziu, peștii se împacă cu natura romantică și sensibilă a lor. Atunci ei sunt gata să transforme lumea într-un ocean de compasiune și iubire.

Citește și: Rețeta fiecărui semn zodiacal: Din ce e făcută zodia ta?