Feerie în grădina ta: 10 plante care înfloresc vara întreagă, până începe frigul!

Paturile de flori acoperite cu un covor multicolor de plante înflorite – acesta este un element indispensabil în curtea unei căsuțe de vară. Florile creează atmosfera de confort și unitate cu natura, decorează locul unde te poți odihni și refugia de agitația orașului și te poți bucura de culorile vieții.

Pentru ca bogăția culorilor să îți bucure ochiul cât mai mult  timp posibil, trebuie să stabilești care plante au o perioadă lungă de înflorire.

1.Crăițe

O plantă nepretențioasă și rezistentă. Iubește multă lumină solară. Trebuie plantate atunci când există siguranța că nu vor mai fi înghețuri.

2.Gălbenele

O plantă medicinală cu flori galbene și cu o aromă specifică. Poate fi plantată între paturile cu legume din grădină pentru a le proteja de dăunători. Iubește lumina soarelui. Preferă solul drenat și umiditatea. Dacă rupi primele flori, atunci aceasta va garanta o înflorire lungă până la primele înghețuri.

3.Salvia

Salvia este o plantă ornamentală și medicinală, care în zona noastră este cultivată în special ca una anuală, deși poate tolera iernile calde. Poate avea flori albe, roșii, roz sau violet. Înflorește la început de vară și până la primul îngheț. Preferă locurile însorite și căldura. Nu acceptă solul prea umed sau prea uscat.

4.Malva sau nalbă

Este considerată o buruiană, dar există și specii decoratiive. Aceasta poate atinge o înălțime de 2 m. Înflorește cu flori mari de diferite nuanțe: alb, galben, roz, vișiniu. Cel mai adesea este plantată de-a lungul gardului sau pereților casei. Este o plantă nepretențioasă, tolerează bine atât absența de umiditate, cât și frigul.

5.Petunia

O plantă capricioasă, dar foarte frumoasă. Poate avea flori de foarte multe culori. Iubește lumina și căldura, necesită îngrășăminte constante în perioada de înflorire. Principalul inamic sunt ploile torențiale cu vânt, de care trebuie să o protejezi, în caz contrar petuniile își vor pierde efectul decorativ.

6.Trandafirul

Trandafirul înflorește până la mijloc de toamnă. Există specii care înfloresc odată și altele remontante. Unii au nu doar culori nemaipomenite dar și o aromă îmbătătoare. Îngrijirea constă într-o singură hrănire cu îngrășăminte în timpul plantării, curățării și protejării pe timp de iarnă.

7.Zinnia

Există atât specii anuale, cât și perene ale acestei plante rezistente. Înflorirea îndelungată face ca zinnia să fie un oaspete binevenit pe orice pat de flori. Necesită udare regulată în absența ploilor, hrănire cu îngrășăminte și tăierea pedunculilor ofiliți.

8.Panseluțe

Panseluțele există în culori diferite. În grădinărit se cultivă ca plantă anuală. Floarea iubește căldura, adoră zonele luminoase. Nu tolerează umezeala. Pentru a asigura o înflorire timpurie, este necesar să acoperi solul cu un material de protecție după plantare.

9.Heliopsis

Are flori galbene, simple sau cu petale duble. Preferă să crească la soare. Îi place solul bogat, afânat și nu umed. Poate atinge o înălțime de până la 1,5 m. Înflorește înainte de a veni frigul.

10.Mirabilis

Este o plantă perenă suficient de mare. Iubește căldura, înflorește până la sfârșitul toamnei. Specia Yalap este numită frumoasa nocturnă, deoarece doar în întuneric răspândește aroma sa îmbătătoare.