Experiment social: 5 zile fără internet, închis într-o cameră. Rezultatele sunt șocante!

Un canal britanic a realizat un experiment numit „În singurătate”. Au ales 5 voluntari și i-au închis timp de 5 zile într-o cameră. Aveau mâncare, toaletă și pat, dar nu aveau deloc acces la telefoanele mobile și alte electronice! Fără filme, fără emisiuni TV, fără muzică.

De asemenea, fiecare voluntar a avut posibilitatea de a lua cu el 3 lucruri, cu excepția dispozitivelor electronice.

Rezultatele:
1. Sherman, în vârstă de 28 de ani, a vrut să-și dovedească cât de independentă este, dar foarte curând a început să plângă, pentru că se simțea singură. Și după doar 4 ore de experiment, a apăsat butonul, ceea ce înseamnă că a renunțat.

2. Prezentatorul TV George, de asemenea a eșuat. A părăsit camera după 24 de ore. Era deosebit de dureros pentru el că nu putea stabili dacă era zi sau noapte. El a mai spus că 5 astfel de zile îl vor înnebuni.

3. Sarah este o mamă singură, în vârstă de 36 de ani. Ea a vrut să-și testeze puterea de voință și a îndurat toate 5 zile, dar a început să-i apare halucinații, a avut atacuri de panică și i s-a făcut rău de nervozitate.

4. Lloyd, în vârstă de 28 de ani, era dependent de social media și dorea să trăiască puțin fără internet. De asemenea, a îndurat toate cele 5 zile. Pentru a face față singurătății, a vorbit cu camerele de luat vederi, acest moment i-a dat sentimentul că comunică cu cineva.

5. Cel mai bine din experiment s-a descurcat bloggerul Lucy. Ea a suportat toate cele 5 zile, luând cu ea rechizite și a desenat mult pentru a „ucide” timpul. Creativitatea s-a dovedit a fi cea mai bună modalitate de a găsi pacea interiorului.

Apropo, studiile științifice au arătat că izolarea socială afectează mortalitatea la fel de mult ca fumatul sau obezitatea, iar singurătatea cronică crește probabilitatea unui accident vascular cerebral!

Deci, ați accepta un așa experiment? Și care 3 lucruri ați lua cu voi în izolare?