”Ești mare șef și îți permiți să ne dai comezi?”: Cum un tată și-a pus la punct cele două fiice dezordonate

Un prietenul de-al meu a fost nevoit să-și crească singur cele două fiice ale lui.  Soția a fugit de la el, cu mult timp în urmă la un iubit tânăr. Am asistat la o scenă destul de controversată, iar fetele atunci aveau 14 și 15 ani.

S-a întâmplat la el acasă. Luam masa și discutam cu el. Dintr-o dată ușa se deschide și ambele fiice intră în casă, vorbind despre ceva personal, fără a atrage atenție la noi.

Tatăl fetelor este destul de amiabil și le-a spus: “Fetelor, în camerele voastre este dezordine, vasele sunt murdare, paturile nu sunt făcute, nu vrei să faceți puțină curățenie?”. Sincer să fiu, răspunsul m-a uimit: „Ești mare șef și îți permiți să ne dai comezi? Nu ai dreptul să ne impui să facem ceea ce vrei tu. Am învățat la școală că există o lege care protejează copiii și că noi trebuie să decidem ce să facem “.

Răspunsul tovarășului meu m-a făcut să mă simt încântat. După o a doua pauză, el a spus: „Ei bine, scoatem telefoanele și ne luăm rămas bun de la ele. Nu-mi amintesc că legea i-ar obliga pe părinți să cumpere smartphone-uri scumpe copiilor. Nici nu aveți nevoie de computer – veți începe să vă învățați lecțiile în bibliotecă. Internetul s-a terminat. Legea nu specifică că ar trebui să aveți astea. Vă puteți îmbrăca și cu haine de mâna a doua. ”

Una dintre fiice s-a simțit imediat vinovată și, șoptind ceva, a început să spele vasele. A doua „și-a suflat buzele” ceva timp, dar după cinci minute, a început să curățe apartamentul. Privind acest lucru, prietenul mi-a zâmbit, spunând: „Ele cresc”. După aceea, am continuat conversația noastră fascinantă în sunetele curățeniei ce se făcea.