Din culisele instagramului! Un fotograf renumit dezvăluie secretele unor fotografii neobișnuite

Pe Instagram vedem absolut totul: portrete cinematografice ale femeilor însărcinate în păduri fermecate, fotografii ale cuplurilor fericite care se relaxează pe plajă și ale copiilor care se poartă ca adevărate modele… Te-ai întrebat vreodată cum sunt create aceste  fotografii frumoase?

Fotograful brazilian, Gilmar Silva a deschis culisele sale și a arătat că aceste momente dulci nu sunt deloc ceea ce par. Aici nu este vorba despre Photoshop sau alți editori grafici! Este vorba despre procesul propriu-zis de fotografiere.

Silva și-a numit proiectul de fotografie LUGARxPHOTO („Locul și fotografia”), care este atât o viziune amuzantă la cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a obține fotografii frumoase, precum și o analiză a iluziilor pe care le perpetuăm și suntem gata să le urmăm, chiar dacă știm că sunt false.

În așa modul sunt făcute fotografiile copiilor, care se presupune că sunt transportați într-o bucată de țesătură frumoasă. Un lucru important este să reușești să faci o fotografii în timp ce bebelușul doarme.

Și într-o ambianță prăfuită de drum se pot face fotografii luminoase.

Bălțile sunt, în general, un loc preferat de brazilieni și nu numai de fotografi. Cu cât balta este mai mare, cu atât mai bine.

Chiar și cel mai drăguț Labrador poate distruge întreaga pregătire pentru fotografiere. Prin urmare, în astfel de cazuri, modelele sunt fotografiate separat și apoi împreunate prin intermediul Photoshopului.

Și la o margine de drum poți crea ceva magic.

Încă o baltă…

”Zborul spre dragoste”

Dacă afară nu plouă, ploaia o poate ”crea” fotograful.

Și la final un bebeluș adorabil.