Decolteul, bijuteriile și alte trei „tabuuri” de stil ale unei femei 40+

Orice etapă a vieții te face să te gândești la o schimbare de stil și de garderobă. Cu toate acestea, multe femei după 40 de ani se obișnuiesc cu stilurile și culorile pe care le purtau în tinerețe, în timp ce acestea arată complet diferit în ele. Pentru a evita greșelile jenante, merită să-ți amintești cele cinci tabuuri ale modei pe care stiliștii recomandă să nu fie încălcate de către femeile mature.

Așadar, cinci tabuuri vestimentare pentru femeile de peste 40 de ani:

Lungimea mini

 

Adesea, femeile de peste 40 de ani îmbracă fuste mini și rochii scurte pentru a atrage atenția bărbaților și pentru a scoate în evidență frumusețea picioarelor lor. Cu toate acestea, chiar și Coco Chanel, o cunoscătoare a stilului și a modei, susținea că genunchii sunt cea mai urâtă parte a corpului unei femei și ar trebui să fie întotdeauna ținuți ascunși. Cei mai influenți stiliști sunt de acord cu ea: chiar dacă picioarele tale sunt perfect conturate și nu prezintă semne de celulită, este logic să refuzi lungimea seducătoare – pielea de pe genunchi a suferit deja unele modificări legate de vârstă și nu este recomandat să o pui în evidență. Lungimea sofisticată, chiar sub genunchi – este perfectă pentru a accentua eleganța și rafinamentul feminin.

Hainele strâmte

Ținutele strâmte, mulate arată de prost gust pentru o doamnă cu vârstă „elegantă”. Cu o mică excepție, se acceptă rochiile de seară sau cocktail. În toate celelalte cazuri, spuneți adio jambierelor, bluzelor “cu volane”, blugilor strâmți – astfel de elemente doar îți vor accentua punctele slabe ale siluetei. Dacă vrei cu adevărat să-ți pui în evidență silueta zveltă, alege blugii skinny clasici, o combinație de topuri cu jachete sau cardigane, legate cu curele elegante în talie.

Culori vii și imprimeuri de desene animate

Pentru a nu le „vorbi” indirect celor din jur despre vârsta ta se recomandă să eviți culorile „țipătoare” – galben lămâie, fucsia, verde deschis etc. Optează pentru o paletă calmă, pastelată – bej și cream, nuanțe perlate și măsliniu. Dacă totuși ești fană a culorilor vii, încearcă să găsești o soluție de compromis. De exemplu, combină un top colorat cu un sacou și o fustă în tonuri calme sau diluați ținuta cu accesorii strălucitoare. Dar ceea, ce este un tabu absolut – sunt tot felul de imprimeuri și aplicații de desene animate pe tricouri – acestea arată foarte ilogic, ciudat și de-a dreptul copilăresc.

Abundența de bijuterii

Nu este neobișnuit să vezi femei cu vârsta de peste 40 de ani purtând bijuterii ieftine, realizate din materiale strălucitoare și cauciucate sau din plastic, viu colorate. Deși atrag atenția, acestea arată extrem de nepotrivit și chiar vulgar. Și în general: atunci când alegi bijuterii acestea trebuie să arate scump și elegant și nu uita să respecți cel mai important principiu: „cu cât mai puțin, cu atât mai bine”.

Prezența decolteului

Sânii exagerat de deschiși pentru femeile aflate în epoca eleganței, arată destul de provocator și, poate, chiar vulgar – ceea ce este inacceptabil. De asemenea, doamnele 40+ au o altă pasiune – decorațiunile în zona pieptului – volane, mărgele, paiete. Ca alternativă, se recomandă hainele cu guler ridicat și decorațiuni laconice.