De memorat! Cum să arăți elegant chiar și la 50+

Dorința de a fi frumoasă și de a atrage priviri admirative – nu are vârstă, fie că ai 20, fie că ai 50. Cu toate acestea, cu cât o femeie îmbătrânește, cu atât cedează mai mult în fața stereotipurilor că timpul ei a trecut deja – ceea ce după părerea noastră este o abordare absolut incorectă. Să ascunzi defectele, să accentuezi demnitatea, să arăți elegant – toate acestea este posibil de obținut prin crearea unui look potrivit categoriei tale de vârste. Cum poți face acest lucru?

 

Tendințe generale de stil corespunzătoare vârstei

Să arăți la modă la 50 de ani și la 20 de ani înseamnă să arăți complet diferit. Sunt interzise hainele prea revelatoare, decolteurile, jambierele, skinny și hainele fără formă – minimalismul și concizia trebuie să fie motto-ul imaginii tale. Mai presus de toate, hainele tale ar trebui să te facă să te simți încrezătoare. Dacă ești copleșit de îndoieli cu privire la vreun articol, atunci mai bine să refuzi de a-l cumpăra. Combinând principalele tendințe de modă ale sezonului, ține cont de particularitățile siluetei tale – acesta cheia succesului oricărei ținute. Asigură-te că incluzi articole de bază care se potrivesc bine cu garderoba ta și între ele, astfel încât să poți crea combinații reușite în orice situație.

Articole de bază pentru femeile mature

Pentru un look discret și elegant, trebuie de respectat următoarele reguli de shopping:
– gama de culori pastele este întotdeauna avantajoasă, dă-i preferință;
– modelele complicate, croielile prea originale și imprimeurile țipătoare nu sunt pentru tine. Simplitatea și calitatea sunt principalele virtuți ale hainelor de bază și merită să te investești în ele;
– nuditatea nu este cel mai bun mod de a-ți decora silueta – renunță la hainele „deschise” fără regrete.

Ce trebuie să includă garderoba ta în mod obligatoriu:

– cămăși clasice, de culori deschise, care se potrivesc cu nuanța pielii tale;
– pantaloni care se potrivesc perfect de siluetă;
– fuste clasice sub genunchi;
– blugi discreți, fără detalii sfidătoare;


– cardigan, jachetă sau sacou;
– pulover la modă, dar nu prea colorat;
– rochie cu croială discretă și simplă, care ți se potrivește perfect.

Toate articolele trebuie să fie conforme cu mărimea, bine croite și de bună calitate. În plus, în mod ideal, acestea ar trebui să se potrivească între ele.

Look-uri gata pentru femeile mature

Să fii activ la vârsta adultă – este cheia unei vieți lungi și împlinite, multe femei continuă să lucreze, să socializeze cu prietenii, să se bucure de nepoți, să meargă la teatru și la film și să călătorească. Viața activă necesită o garderobă confortabilă și comodă, care este asigurată de o bună combinație a articolelor vestimentare.
O soluție excelentă pentru stilul casual – acesta permite combinația stilurilor strict și cel casual, business și street style. Opțiuni excelente pentru astfel de ținută: o fustă creion și un pulover lejer, sau un trio – blugi, jachetă și top.

Pentru un look mai elegant – optați pentru o rochie. Dacă sunteți posesoarea unor forme „apetisante” – modelele evazate sunt ideale. Indiferent de siluetă, dă preferință țesăturilor groase și tipului de croi simplu.

Opțiunile mai versatile pentru un look casual sunt pantalonii, fustele cu peplum și blugii – care pot fi combinate cu cămăși, topuri închise, pulovere și tunici.

Pentru ieșirile în public – sunt potrivite costumurile clasice cu pantaloni – nu strâmți sau o rochie în stil teacă, completată de detalii expresive și accesorii.

După cum puteți vedea, este destul de ușor să fii în tendințe la 50 de ani, uneori poate mai simplu decât la 25.

Tendința spre eleganță și simplitate vă menține garderoba liberă, în timp ce simplitatea vă ușurează alegerea lucrurilor. Tot ce trebuie să faci este să alegi și să combini piese de mărimea potrivită, de bună calitate și care să ți se potrivească.