Cum să-și îngrijească stăpânul: 7 sfaturi esențiale pentru pisici

Omul este unul dintre cele mai preferate animale de companie ale pisicii. El nu doar este un companion foarte bun, dar și îți ascultă toate pretențiile și ordinele.

Totuși, înainte să adopți un om, trebuie să te gândești dacă ești gata să ai grijă de el tot restul vieții. Dacă da, atunci uite câteva sfaturi de îngrijire:

1. Asigură omul cu rezerve de păr

Omul are foarte puțin păr pe corp, iar ca să nu sufere din cauza frigului, tu ești obligat să lași din părul tău peste tot: pe haine, lenjerie, canapele și covoare. Un truc eficient este să urci în dulap și să tragi un pui de somn pe hainele curate.

2. Ține omul la curent

În niciun caz nu admite uși închise în casă! Trebuie să controlezi 24/7 acțiunile animalului tău de companie. Dacă ai văzut o ușă închisă, declanșează stare de urgență. Țipă cât te ține gura. Nu renunța! Imediat ce ți se deschide ușa, asigură-te că totul e în regulă, după care vezi-ți de treaba ta.

3. Îngrijește plantele

Oamenii iubesc când în casă cresc plante, dar nu au idee cum să le îngrijească. De aceea, tu trebuie să te ocupi de asta. Pentru început, scapă de frunzele în exces – mâncându-le, așa planta va căpăta un aspect frumos. Pasul următor va fi scoaterea surplusului de substrat. Rădăcinile au nevoie de oxigen, de aceea scoate în afară o parte din țărâna care le sufocă.

4. Ai grijă de starea omului

Verifică-i starea de sănătate și cea psihică chiar și noaptea. Nu-ți fie lene! Trezește-l periodic cu un „miauu” și vezi cum se simte.

5. Învață omul să nu irosească timpul

Nu lăsa omul să-și irosească timpul în van. Care este utilitatea statului în fața televizorului sau a calculatorului? De aceea, încearcă să-l scapi cumva de acest obicei. Dacă îl vezi stând la laptop, imediat așază-te pe tastatură. Dacă e culcat în fața televizorului, culcă-te pe fața lui. În caz că nu funcționează, urcă pe televizor și aruncă-l jos.

6. Verifică siguranța încărcătoarelor sau a altor fire băgate în priză

Dacă firele se mușcă ușor, înseamnă că necesită înlocuire, calitatea lor este foarte proastă, iar utilizarea lor – periculoasă.

7. Arată-i cum să fii un vânător iscusit

Trebuie să-i arăți cum se face, prinzând șoareci și aducându-i în casă. Asigură-te că șoarecele încă este viu. La fel poți proceda și cu vrăbiuțele!