Cele mai bune 10 filme englezești, cu detectivi. Te vor ține în suspans până la final

Vrei să știi ce înseamnă filme adevărate cu detectivi? Alege din această listă cu seriale și filme de lung metraj.

Seriale TV

1. The Adventures of Sherlock Holmes (1984-1994) – Aventurile lui Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este numele dat unui serial TV adaptat după operele literare cu Sherlock Holmes ale lui Sir Arthur Conan Doyle și produs de canalul de televiziune britanic Granada Television în perioada 1984-1994.

2. Agatha Christie’s Poirot (1989) – Hercule Poirot

O femeie care iubeste si care-si vede iubirea inselata, poate fi foarte periculoasa. Cand insa ea este un om rational, un criminal se poate folosi de aceasta idee preconceputa pentru a scapa basma curata. Noroc insa cu flerul si inteligenta detectivului Poirot.

3. Endeavour (2012)

Este un serial britanic de televiziune, un prequel al seriei “Inspector Morse” din (1987). Actiunea e plasata în principal în orașul și districtul Oxford, la fel ca seria din 1987. Shaun Evans îl interpretează pe tânărul Endeavour Morse, care și-a început cariera ca detectiv și apoi mai târziu ca detectiv sergent, în Poliția CID (Criminal Investigation Department) al Oxford City.

4. Broadchurch (2013)

Când trupul micului Danny Latimer este găsit pe plaja orășelului britanic Broadchurch, toți localnicii sunt șocați de tragedie. Detectivii Alec Hardy (David Tennant) și Ellie Miller (Olivia Colman) încep să cerceteze cazul, dar curând își dau seama că viața lui Danny era mai complicată decât părea la prima vedere. Cine este ucigașul? Este orașul în siguranță sau va avea loc o nouă crimă? Broadchurch a devenit hitul anului în Marea Britanie, fiecare dintre cele opt episoade ale primului sezon fiind vizionat de aproximativ opt milioane de spectatori.

5. Agatha Christie’s Marple (2004) – Miss Marple

O domnișoară aflată la vârsta senectuții, localnică din St. Mary Mead, își ajută prietenii și rudele în rezolvarea unor crime misterioase.

6. Father Brown (2013) 

Serial inspirat din poveștile lui GK Chesterton. Un preot catolic are o abilitate înnăscută pentru a dezlega mistere în orășelul englez pe ai cărui locuitori în păstorește.

Filme

1. Sleuth (1972) – Jocuri fatale

Andrew și Milo sunt cei doi jucători și principalii protagoniști ai filmului nostru. Iar miza aparentă este soția lui Andrew. Cei doi au experiență în jocuri, dar modul lor de abordare este complet diferit. Milo este un om care a muncit din greu pentru fiecare lucru pe care l-a realizat. A gustat durerea și umilința. Iar jocurile înseamnă relaxare pentru el. Filmul nu este previzibil și conține atâtea răstunări de situație încât până în ultimul moment nu știm care va fi deznodământul.

2. The Lady Vanishes (1938) – Femeia disparuta

Tanara Iris Henderson se intoarce dintr-o vacanta petrecuta in Balcani. In trenul care o duce spre casa, ea se imprieteneste cu o simpatica batranica, guvernanta Miss Froy, care, la un moment dat, dispare in mod inexplicabil. Cu ajutorul lui Gilbert, un alt pasager al trenului, Iris va dezlega taina misterioasei disparitii.

 

3. Death on the Nile (1978) – Moarte pe Nil

In timpul unei croaziere pe Nill, Linnet este ucisa, moment in care isi face aparitia renumitul detectiv Hercule Poirot (Peter Ustinov), pregatit sa investigheze crima. El este nevoit sa rezolve cazul inainte ca ambarcatiunea sa ajunga la destinatie.

4. Bunny Lake Is Missing (1965) 

O femeie raportează dispariția fetiței ei, dar investigațiile nu scot la iveală nici măcar dovezi că fetița ar exista.

Informații și foto despre filme preluate de pe cinemagia.ro