Ce simbolizează inelul în funcție de degetul pe care e purtat: 5 semnificații neașteptate

Pentru unii oameni, inelele sunt doar niște accesorii, ce pot fi schimbate în funcție de ținută. Pentru alții, acestea sunt adevărate talismane sau niște obiecte cu o mare semnificație. Psihologii consideră că în funcție de degetul pe care se află inelul pot fi spuse multe despre personalitate.

Încă din cele mai vechi timpuri inelul a fost asociat cu o anumită putere magică și era legată de diferite ritualuri. Unul dintre ritualurile păstrate până în prezent este căsătoria, în cadrul căreia mirii fac schimb de inele, ca semn al iubirii și fidelității.

Inelul pe degetul mare

Este purtat adesea de bărbați, fapt care merită toată atenția întrucât ne referim la un „stăpân al inelelor” – energic, emoțional și expansiv.

Oamenii care poartă inele pe degetul mare sunt niște personalități directe, încăpățânate, războinice, uneori impulsive și agresive. Este aproape imposibil să-i convingi de ceva sau să câștigi într-o ceartă cu ei. Ei își cunosc foarte bine atuurile și neajunsurile, iar punându-și inel pe degetul mare, intuitiv își temperează caracterul exploziv.

Psihologii mai spun că inelul pe degetul mare mai este un semn al faptului că scopul principal al persoanei este autoafirmarea prin orice metode.

Inelul pe degetul arătător

Acesta este inelul puterii. Pe degetul arătător au purtat inele unele dintre cele mai remarcabile personalități istorice, precum Iulius Cezar, Cardinalul Richelieu, Ivan cel Groaznic sau Henric al VIII-lea. Inelul purtat pe acest deget semnifică mândrie, dorință de putere, voință, dacă este pe mâna dreaptă, vorbește despre hotărâre îndreptată spre lucruri bune, iar pe mâna stângă – megalomanie, aroganță și iubire de sine.

Astrologii recomandă să poarte inel pe degetul arătător persoanele timide și nehotărâte. Asta o să-i ajute să fie mai încrezătoare, să se autoaprecieze la un nivel mai înalt și să atragă succesul.

Inelul pe degetul mijlociu

De regulă, poartă inel pe degetul mijlociu persoana care se iubește pe sine și este sigură de frumusețea sa. Cu cât e mai mare piatra de pe acest inel, cu atât mai puternic se manifestă aceste caracteristici.

Pe degetul mijlociu se îmbracă, de obicei, bijuteriile de familie care consolidează conexiunea cu strămoșii, credința în karmă și influența destinului.

Purtatul inelelor pe degetul mijlociu poate ajuta posesorul să treacă mai ușor peste perioadele dificile și să scape de ghinion.

Inelul pe degetul inelar

Bineînțeles, acesta indică în primul rând starea civilă a persoanei. Tradiția inelelor de căsătorie vine încă din Egiptul Antic care simboliza artera iubirii ce vine de la inimă și se termină în acest deget. Pe atunci inelele nu erau doar din metal, ci și din sticlă sau ceramică.

În timpul Romei Antice, soțiile le ofereau soților inele din fier sau bronz în semn de uniune trainică. Tradiția inelelor de aur a apărut abia în secolele III-IV.

Atunci când inelul purtat pe degetul inelar nu este unul de logodnă sau căsătorie, el arată dragostea posesorului față de artă, rafinament și lux. De obicei, este purtată de actori, pictori și alți artiști. El mai poate vorbi și despre caracterul romantic sau visător al persoanei.

Se recomandă să poarte inel pe acest deget persoanele care tind spre bogăție și celebritate, ele dețin energie creativă, ajută persoanele să se afirme și să meargă pe calea succesului.

Inelul pe degetul mic

Inelul purtat pe acest deget este binevenit pentru persoanele ce au nevoie de mâini abile, flexibile și de o minte ageră, cum sunt afaceriștii, medicii sau politicienii. Inelul purtat pe degetul mic îi ajută pe posesori să interacționeze bine cu partenerul de viață sau de afaceri.

Acesta mai poate simboliza și predispunerea spre flirt și dependența de jocuri de noroc.

Inele pe degetele de la picioare

Acestea pot vorbi despre dorința posesorului de a se manifesta și a atrage atenția. Uneori se referă la persoane arogante și încrezute.