Ce plante de cameră îți aduc fericirea, în funcție de zodie

Cine o să refuze niște noroc, sănătate și bună dispoziție? Potrivit astrologilor, poți atrage aceste lucruri ținând în casă anumite plante. Iată ce flori ți se potrivesc, în funcție de zodia în care te-ai născut.

Berbec

Reprezentanții acestui semn zodiacal se fac remarcați printr-un caracter puternic sau chiar „fierbinte”. De aceea florile potrivite vor fi de nuanțe calde (roșu, bordo, portocaliu) și anume geranium, azaleea indiană sau japoneză și begonia regală.

Begonia regală merită să stea la locul de muncă al berbecului. Ea neutralizează energia negativă și previne certurile cu colegii.

Leu

Leii trebuie să aibă în casă plante cu flori colorate. Pentru ca să se simtă bine din punct de vedere fizic și emoțional, acest semn zodiacal trebuie să opteze pentru trandafirul chinezesc sau mimoza.

Hibiscusul îl ajută pe leu să scape de lene și deși o să-l mențină calm o să-i ofere forță pentru multe activități. Leii care vor fericire în familie trebuie să pună în vază cât mai des cale.

Săgetător

Bonsaiul este un bun protector pentru această zodie, o face mai deșteaptă și mai rațională, dar i se potrivesc și alte plante precum lămâiul, ficusul ori sansevieria.

Taur

Acestui semn zodiacal îi sunt recomandate plante viguroase, dar micuțe. Prin urmare violeta, kalanchoe, ciclamen sau gloxinia sunt cele mai potrivite pentru o viață fericită și asigurată din punct de vedere financiar.

Fecioară

Caracterului flexibil al acestei zodii i se asociază plante cu tijă la fel de flexbilă precum iedera, asparagusul sau filodendronul. Plantele potrivite vor ajuta fecioara să-și păstreze sănătatea și să-și dezvolte capacitățile intelectuale.

Capricorn

Acestui semn zodiacal i se potrivesc plantele care nu necesită a fi udate des. Printre acestea se enumeră: cactusul, dracaena și ficusul.

Gemeni

Plantele crețoase sunt cele mai potrivite pentru gemeni. Ferigile ajută această zodie să capete simțul moderației și al tactului. Pe când tradescantia ajută la depășirea neplăcerilor în viață.

Balanță

Printre plantele asociate cu această zodie se regăsește azalia, crizantema, hibiscusul, crinul, filodendronul și hortensia. Aceste plante vor contribui la îmbunătățirea stării emoționale, vor oferi un plus de curaj și multă liniște.

Vărsător

Acestei zodii i se potrivesc plante cu forme ciudate precum maranta, coleusul, poinsettia. Cu ajutorul lor, vărsătorii vor alunga plictiseala și gândurile chinuitoare.

Rac

Zodia rac se asociază cu plante iubitoare de apă, cu frunze suculente: fucsia, aloea, agava sau begonia. Plantele potrivite ajută acest semn zodiacal să creeze relații frumoase în familie și le păstrează sănătatea fizică și psihică.

Scorpion

Acestei zodii i se potrivesc plantele cu un aspect frumos, dar cu frunze spinoase sau otrăvitoare, precum cactusul sau sansevieria. Aceste plante neutralizează exploziile nervoase și oferă liniște celor iritați.

Pești

Orhideea este una dintre cele mai potrivite plante pentru pești. Această floare gingașă apără posesorul de neplăceri, gânduri rele și lene.