Cât de atent ești la detalii? Găsește 10 obiecte ascunse și scrie ce scor ai obținut!

Omul contemporan e foarte grăbit și își trăiește viața pe pilot automat. Cercetările arată că din cauza ritmului accelerat al vieții cotidiene, omul modern își pierde capacitatea de atenție și puterea de concentrare.

Studiile au demonstrat că în ultimii 20 de ani, capacitatea de observație și puterea de concentrare a studenților a scăzut cu 7%. În mare parte, acest lucru se explică din cauza mediului virtual, care este foarte dinamic și ne bombardează cu informații laconice – texte, video, imagini etc. Cu alte cuvinte, cu idei cât mai scurte și cât mai simpliste.

Care sunt cele mai populare rețele de socializare ale momentului? Instagram (imagini+postări scurte) și TikTok (videouri scurte, de 10-15 secunde). Tendințele sunt îngrijorătoare și cine știe ce surprize ne rezervă viitorul.

Dar până atunci, îți propunem să-ți testezi viteza de reacție și puterea de concentrare. Iată un test de atenție, care te va ajuta să înțelegi cât de bine stai la acest capitol.

Să te pierzi într-o zonă necunoscută e mai simplu decât pare la prima vedere. Așa s-a întâmplat cu cocoșul nostru, care nu are GPS și ține harta cu susul în jos. Dar până cocoșul Ruki găsește scăparea, îți propunem să-ți testezi atenția și puterea de concentrare.

În imaginea de mai sus au fost ascunse următoarele obiecte: o pereche de ochelari, un creion, o barcă cu pânză, o periuță de dinți, un pește, o inimioară, un ac de cusut, o mănușă, un fluier, o banană și o agrafă. 

Scrie scorul tău în comentarii, dar până atunci, îți propunem să-ți testezi și abilitățile cognitive. Am pregătit pentru tine o problemă foarte grea, pe care doar oamenii cu gândire abstractă o pot rezolva.

Citește și: Cât de ascuțită e mintea ta? Problema pe care doar oamenii cu gândire abstractă o pot rezolva!