Cât de egali sunt bărbații și femeile în carieră? Această caricatură a devenit virală!

Femeile care au copii tot mai des obțin succes în carieră. Din fericire, și bărbații tot mai des ajută la treburile casnice. Totuși, nu putem să spunem că mamele care muncesc sunt în aceleași condiții ca și tații care muncesc.

Noi, femeile, suntem nevoite să alergăm pe o pistă plină de bariere, în timp ce bărbații nu întâlnesc astfel de impedimente. Această metaforă a fost ilustrată de către caricaturistul „La Republica” și arată prin ce greutăți trec femeile. Datorită unui tweet al miliardarului din Mumbai, Anand Mahindra, comicsul a devenit viral și a făcut ca întreaga lume să vorbească despre cariera dificilă a multor femei.

Chiar și acum, femeile – mame suportă o presiune psihologică mai mare decât bărbații – tați. Noi acordăm mai mult timp copiilor și rămânem fără rezerve de atenție pentru propria persoană. Studiile arată că după nașterea unui copil, încărcătura femeii se mărește de câteva ori mai mult, lucru care nu se întâmplă în aceeași măsură și la bărbați.

Iată ce a scris despre asta în Twitter Mahindra:

„Admir cu toată sinceritatea femeile care muncesc și recunosc că ele sunt nevoite să depună mult mai mult efort pentru a obține succes decât colegii lor – bărbații”.

Și are dreptate: femeile într-adevăr depun mai mult efort și acest lucru nu este apreciat. Chiar și din punct de vedere material, femeile câștigă mai puțin și au mai puține șanse să fie promovate într-o funcție mai înaltă.

Potrivit experților, soluția este simplă: e nevoie ca treburile casnice să fie repartizate în mod egal între soți. Numai atunci femeile și bărbații vor juca în condiții echitabile.