Cât de ascuțită e mintea ta? 9 ghicitori pe care doar oamenii cu gândire abstractă le pot rezolva!

Toată lumea adoră ghicitorile, pentru că ele stimulează imaginația și e vesel să le dezlegi. Ghicitorile pot avea diferite grade de dificultate, și pentru că nu căutăm căi ușoare, am selectat pentru tine 9 ghicitori cu adevărat complicate.

Dacă nu-ți reușește să le dezlegi, nu te da bătut, deși la prima vedere pare complicat, răspunsul se află la suprafață. Încearcă să gândești abstract și nu uita să te împărtășești cu scorul tău în comentarii!

Ghicitoarea 1

În Amazon, există o specie de șopârlă numită Basiliscus plumifrons, dar localnicii o numesc Șopârla Isus Hristos. Din ce cauză ei o numesc astfel?

Ghicitoarea 2 

Tatăl fraților Cliciko (boxeri celebri, de origine ucraineană) își dorea foarte mult ca aceștia să devină boxeri. Din această cauză, atunci când ei erau mici, de sărbători le dăruia întotdeauna acest lucru. Ce anume?

P.S. – nu e vorba de mănuși de box

Ghicitoarea 3

Continuă fraza umoristului american, Steven Wright:

– Eu aș ucide pentru Premiul Nobel…

Ghicitoarea 4

În secolul al XVII-lea, În Sevilla erau legalizate casele de toleranță (bordelurile). Acolo fetele erau selectate după principiul multiplelor “nu”. Pretendentele trebuiau să nu fie virgine, să nu fie mai mici de 12 ani, să nu fie bolnave de maladii venerice, să nu fie căsătorite, să nu fie originare din Sevilla etc. Numește cea mai importantă interdicție existentă în Sevilla catolica.

Ghicitoarea 5

După concepțiile lui Constantin Melihon „ei sunt răi cu toții”. În realitate sunt și rai și buni, și de regulă cei ce sunt deasupra sunt mai răi decât cei ce sunt dedesubt. Desigur, sunt și excepții. Cine sunt ei?

Ghicitoarea 6

Arhipelagul Mergui din Oceanul Indian este unic în felul sau. Orice om născut în populațiile acestui arhipelag ajunge la vârsta de 60 de ani. Dar cum este posibil acest lucru?

Ghicitoarea 7

Familia Melkins din Dunstable (Anglia) privea televizorul, când un meteorit de gheață s-a ciocnit de acoperișul lor. În mod curios, tocmai în acel moment, toată familia privea un film apărut în anul 1997. Despre ce film este vorba?

Ghicitoarea 8

Savanții albanezi au inventat un radar care fără nici o eroare detectează avioanele străine. Ei pot să determine cu o precizie de 100% dacă avioanele care apar pe ecran sunt ale lor sau ale inamicului. Cum e posibil acest lucru?

Ghicitoarea 9

Într-o bibliotecă păzita de iezuiți a dispărut o carte. Deoarece era străjuita cu strictețe, ei au decis că a furat-o diavolul. Întrucât nu puteau s-o declare nici furată, nici pierdută, au fost nevoiți să facă acest lucru. Ce anume?

Atenție răspunsuri!

1. Șopârla poate merge pe apă.

2. Tatăl fraților Cliciko le dăruia o singură jucărie la doi.

3. Eu aș ucide pentru Premiul Nobel pentru Pace.

4. Nu trebuia să le cheme Maria.

5. Vecinii.

6. Numărătoarea anilor este inversă și începe de la 60.

7. Titanic.

8. Albania nu are avioane proprii.

9. Să emită un permis de bibliotecă pe numele lui.

Citește și: Te regăsești printre ele? 10 trăsături comune ale oamenilor inteligenți!