Ca să încălzească acest cățeluș, gâsca l-a îmbrățișat cu o aripă. Ce poate fi mai drăguț decât asta ?

Nu există copii străini. Și acest lucru este caracteristic nu numai oamenilor, ci și animalelor și chiar păsărilor. Instinctele naturale vor determina fiecare mamă să vină în ajutorul oricărui pui, în ciuda faptului că acesta aparține unei specii diferite.

Nu se știe cum, dar cățelușul a rămas fără mamă și fără cămin. Rătăcea pe străzi și nu-și găsea un loc care să fie al lui.  Deodată a început să plouă. Câinele nu avea unde să se ascundă de aceasta.

#1

Oamenii nu păreau să observe micuțul înghețat. L-au ocolit, grăbindu-se fiecare cu treburile lor. Este groaznic să ne imaginăm cum s-ar fi încheiat povestea dacă gâsca nu ar fi fost în apropiere.

#2

Ea a înțeles că micuțul are nevoie de ajutor. Instinctul matern i-a spus asta. Pasărea s-a apropiat de cățel și l-a acoperit cu aripa sa. Asta fac întotdeauna păsările cu puii lor.

Cățelușul, simțind că este în siguranță și că îi este cald, s-a ghemuit lângă salvatorul său cu pene și a adormit. Așa au petrecut ei câteva ore în timp ce ploua. Această poză idilică a fost făcută pe smartphone-ul unuia dintre trecători și publicată online.

Oamenii pot fi singurii care au o sărbătoare dedicată pentru aceasta, dar în regnul animal, fiecare zi este Ziua Mamei. Instinctul matern aprig și protector la diferite specii este cel puțin egal și în unele cazuri poate chiar mai puternic decât al nostru. Programate biologic pentru a-și conserva speciile prin protejarea și îngrijirea puiului lor, unele specii fac eforturi incredibile pentru a face acest lucru… chiar și fără stimulente pentru a câștiga într-o zi o cană pentru cea mai bună mamă din lume.

#3

Regnul animal ne surprinde prin prezentarea unor comportamente extraordinare, mai ales când reprezentanții mai micuți ai acestuia sunt în pericol. Se spune că natura învață pe toți, inclusiv și pe animale. Este atât de adevărat. Instinctele materne nu se văd doar la oameni, ci și la animale. Probabil că aceste instincte la animale sunt chiar mai dezvoltate decât ale noastre.

Dar tu ce părere ai despre asta ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !