Bijuterii la birou: 3 reguli de top pe care trebuie să le știi

Aproape ca orice femeie, probabil că și tu ai stat în fața oglinzii dimineața și te-ai întrebat: “Ar trebui să port acești cercei?” sau poate, „Este acest colier prea strident?
Regulile privind „moda” la locul de muncă variază în funcție de tipul de job pe care îl faci și, deși majoritatea angajatorilor oferă orientări de bază pentru ținută, nu reușesc să detalieze și tipul de bijuterii permise, conform codului vestimentar. Cu toate acestea, există câteva reguli, aplicabile tuturor tipurilor de organizații.

Regula 1: „Trei unități”
Adevărul este că multe lucruri depind de compania pentru care activezi. Dacă în cadrul companiei este solicitat de a avea un stil formal, atunci când compui un set de bijuterii, trebuie să respecți regula celor “trei unități” și să-ți completezi look-ul doar cu câteva accesorii. De exemplu, cercei eleganți, o brățară subțire și, bineînțeles, inelul de logodnă, care face parte, de asemenea, din trio de piese acceptabile.
Cele mai versatile bijuterii pentru birou sunt inelele, cerceii pusete sau cerceii mici cu diamante incolore, brățările confortabile, care nu sunt prea strânse în jurul brațului și pandantivele subțiri.
De exemplu, poate fi o replică în miniatură a unei bijuterii emblematice, cum ar fi colecția My First De Beers de la De Beers – cu un diamant central de 0,2 carate.

Regula 2: Culori discrete
Bijuteriile alese nu trebuie să fie stridente și extravagante. Metalul piesei trebuie să se potrivească cu culoarea pielii și cu culoarea de bază a garderobei de birou. Diamantele albe sunt culoarea ideală pentru a se potrivi cu orice combinație de culori.

Regula 3: mai puțin, dar mai bun
Alegând între modele exclusive cu design neobișnuit și cele mai concise și mai elegante, pentru birou merită să acorzi preferință celor din urmă. Bijuteriile de seară „mai grele” și „mai mărețe” vor fi mai potrivite într-un restaurant și la întâlniri sociale. Ce ține de alegerea cerceilor pentru un costum business, optează pentru modele mai sofisticate, cerceii prea masivi vor îngreuna look-ul. Și nu uita, este complet nepotrivit să porți mai mult brățări la o singură mână, astfel încât acestea să distragă atenția colegilor și clienților prin sunetul lor.

Respectarea codului vestimentar la locul de muncă nu trebuie să fie un obstacol total. Ai în continuare libertatea de a fi propria persoană, tot de ce ai nevoie e să găsești cel mai eficient mod de a o face în cadrul dress code-ului companiei tale. Jucându-te cu culorile, stilurile și seturile asortate poți cu ușurință obține același rezultat elegant – combinând plăcutul cu necesarul.